ПОСЛЕ ЕЛИМИНАЦИЈЕ ВОШЕ ИЗ СУПЕРЛИГЕ И 3/23 ЗА ТРИ Указивано на пад форме

После две утакмице и два убедљива пораза, кошаркаши Војводине завршили су учешће у Суперлиги. ФМП је и други пут био бољи од првака Кошаркашке лиге Србије, овај пут на Спенсу са 93:65, чиме је спречио супарника да поравна у серији и у позитивном расположењу дочека дуел против Подгорице у АБА 2 лиги.
Ф. Бакић
Фото: Ф. Бакић

Капитен Новосађана Марко Љубичић покушао је да објасни узроке слабије игре, поготово у шуту са дистанце. Тек три од 23 покушаја ван линије за три поена су била прецизна, што је проценат којим абалигаш није могао да буде савладан.

– Када сте нон-стоп у ритму утакмица среда-субота, пад форме је очекиван. Нажалост, нама се то десило у можда најважнијем периоду у сезони. Ове године смо имали толико искушења, у којима смо показали менталну снагу, тако да и даље не сумњам у нашу екипу. У следећем окршају ћемо дати све од себе, а ја се капитенски надам да ћемо да победимо и да ћемо да идемо у финале – мислима је капитен већ окренут ка Подгорици.

Тренер Војводине Милош Исаков-Ковачевић био је нешто детаљнији.

– Класичан пад форме на који је указивано. Указивано је да не може толико дуго форма да траје. Први циљ су биле квалификације АБА 2 лиге, други је био Куп Радивоја Кораћа. Ми смо могли кроз тренажни процес и два пута седам и три пута седам дана тренинга да подигнемо момке за најважније утакмице, али ми тај период немамо и одатле иде лош проценат шута и промашена слободна бацања. Оно што је најзанимљивије је да како утакмица одмиче Војводина све лошије изледа у трећој и четвртој четвртини. Имате школски пример како изгледа недостатак тренинга. Ми тренирамо, али немамо довољан број правих тренинга кроз које бисмо могли да подигнемо наше тркачке способности и да помогнемо нашим момцима да изгледају боље – описао је млади стратег.

Дуел Војводине и Подгорице на програму је у четвртак од 19 часова у малој сали Спенса. Новосадском тиму је потребно да надокнади минус 18, како би се пласирао у финале АБА 2 лиге.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести