СИТНО СЕ БРОЈИ ДО ФИНАЛА АБА 2 ЛИГЕ ИЗМЕЂУ ВОЈВОДИНЕ И СПАРТАКА Оба тима заслужују елиту

Дуго једна кошаркашка утакмица није била оволико ишчекивана у великој сали Спенса. После великих изазова које су током сезоне пребродили и једни и други, обезбедили су велику прилику да се боре за историју. Кошаркаши Војводине дочекаће Спартак сутра у 19 часова, у првом од два дуела финалне серије АБА 2 лиге.  
АБА лига (Д. Стјепановић)
Фото: АБА лига (Д. Стјепановић)

И једнима и другима то ће бити шанса да први пут у историји закораче у елитни ранг и придруже се друштву најбољих на Јадрану, Новосађани у овом формату, а Суботичани уопште. И једни и други имају велику жељу то да ураде, али и кошаркашке капацитете, који превазилазе звање друголигаша. Невоља је што је АБА лига резервисана само за једног.

Крилни кошаркаш Војводине Стефан Савић истакао је да је велики преокрет против Подгорице у полуфиналу имао значајан утицај на самопоуздање његовог тима.

– У позитивном расположењу дочекујемо сусрет. После више од 50 утакмица у сезони, коначно смо стигли до онога за шта смо се борили. Спремни смо, тренирали смо јако, концентрисани смо и свесни шта треба да урадимо како бисмо остварили позитиван исход у првој утакмици. Најбитније је да све крене од наше одбране, што се и против Подгорице испоставило. Позвао бих све навијаче да нас подрже, видим да влада велико интересовање и драго нам је због тога. Сигурно да ће нам бити подршка – навео је Савић.

Стратег новосадског састава Милош Исаков-Ковачевић свестан је да првака Кошаркашке лиге Србије очекује захтеван дуел.

– Честитке Спартаку на пласману у финале, заједно са њима обезбедили смо Србији још једног представника у АБА лиги, што је изузетно важно за нашу кошарку. Захвалио бих се свима који су дошли против Подгорице, јер дуго није постојала таква конекција људи у пуној дворани малог Спенса, која нам је помогла да дођемо до малог чуда које смо прижељкивали.  Не бих пуно трошио речи о Спартаку. Добро позната екипа, добро познат систем. Оно што је изузетно важно то је да кроз препознатљив идентитет и чврсту одбрану наметнемо ритам и дођемо у ситуацију у којој ћемо моћи да контролишемо сусрет – подвукао је млади стратег.

Тренер Суботичана, Владимир Јовановић, такође се осврнуо на то што ће, захваљујући овом финалу, Србија од наредне сезоне у АБА лиги имати додатног учесника.

– Реално и један и други клуб заслужују место у вишем рангу. Досадашњим приступом заслужили смо ово финале. Чекамо га с нестрпљењем, али и спремни и надамо се, пре свега, доброј кошарци. Ово је један пут, који траје више од три године, где се сваке године дизао ниво такмичења.  Кроз овосезонски процес од пет-шест месеци порасли смо као тим. То и Војводина ради и зато је ту где јесте – поручио је 50-годишњи стручњак.

Војводина и Спартак су ове сезоне играли три пута. Два пута славили су Новосађани. Финална серија се, као и претходне фазе, игра на два окршаја, а шампион АБА 2 лиге постаје онај тим са укупно бољом кош разликом.

Вук-Милош Петровић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести