Тринкијери: Заслужили смо победу

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери, после победе против Тофаша у Еврокупу, био је задовољан исходом.
zt
Фото: EPA/EFE TIMM SCHAMBERGER

"Волео бих да кажем да је утакмица била тешка онолико само очекивао, али бих слагао. Била је претеска. Била је ово прва утакмица пред домаћим навијачима после 25 дана, уплашили смо се. У првом полувремену смо били између, и у нападу и одбрани, а они су врло добар нападачки тим. Каснили смо на све, тројка, полагање, тројка, полагање. Нисмо се истопили, вратили смо се, одиграли добро други део друге четвртине и после је била друга утакмица. У другом полувремену смо прилагодили неке ствари у нападу и одбрани и на крају смо, када се све сабере, заслужили победу", рекао је Тринкијери на конференцији за медије после меча.

Црно-бели су одиграли први меч у новом дому у београдској Арени.

"Прво полувреме катастрофа. Све је било ново, посебно, велико, тешко... Рекао сам да није важно како, него да морамо да добијемо овај меч и да вежемо са победом у Венецији. Није био фокус на квалитет, јер је било важније да добијемо, а не да фантастично играмо. Играчи су ме баш послушали."

 

Тринкијери је упитан и какво је стање са Рашоном Томасом.

"Томас је имао малу повреду на квадрицепсу иде на боље, али сам мислило да нема потребе да игра, да не ризикујем. Надам се да ће се брзо вратити".

Раде Загорац одиграо је одличан меч, постигао је 26 поена, а тренер црно-белих је упитан да прокоментарише његов учинак.

"О Радету ћу да причам кад игра лоше, вечерас треба да ужива. Када не буде дао 26 поена, ја ћу га подржати. Не треба ништа да причам. Био је важан, сви смо видели", после чега се осврнуо и на партију капитена Новице Величковића, ког је назвао јуниором.

"Новица је пример кошаркашке главе. Како се треба припремити, играти, фокусирати, бити важан играч... У једном тренутку је био креативан у одбрани, а код нас се то може само у нападу. Измислио је пар ротација са Марса, мало сам се наљутио, али драго ми је са нама", рекао је Тринкијери. 

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести