Турнир градова пријатеља протекао на највишем организационом нивоу

У Спенсу је одржан традиционални међународни турнир градова пријатеља, који је организовао Кошаркашки савез  Новог Сада.
В. Фифа/Турнир градова пријатеља
Фото: В. Фифа/Турнир градова пријатеља

Осим домаћина, на турниру су учествовали и јуниори и јуниорке из Печуја, Осијека, Тузле, Суботице и Београда. Кошарка је и овога пута зближила младе из региона, родила су се нова пријатељства, а организатор  заслужује похвале за учињено.

Кошаркаши из Печуја били су најбољи, у финалу су победили  Тузлу  72:52. Екипа из Новог Сада освојила је треће место тријумфом над Суботичанима.У женској категорији најбоље су биле Београђанке, које су у финалу победиле новосадску екипу 73:66.

Теодора Ћулибрк, једна од најбољих кошаркашица победничког тима  је похвалила манифестацију.

Фото: В. Фифа/Турнир градова пријатеља

- Имали смо прилике да се међусобно  упознамо и дружимо и сматрам да  је добро што се организују овакви турнири.  Уколико ми се пружи прилика, волела бих поново да учествујем на овом турниру – рекла је Теодора.

Генерални секретар КС Србије Златко Болић је нагласио да је веома важно да се млади из региона зближе и кроз кошарку.

- Као један од организатора турнира веома сам задовољан како је приредба протекла. Кошаркаши и кошаркашице су се фер и спортски борили и како су рекли  понели су из Новог Сада најлепше утиске. Ми  у организацији турнира смо пре свега добри пријатељи, сви градови који су учествовали  имају повељу о сарадњи или су побратимљени, па је и наша обавеза била да кроз спорт проширимо и учврстимо пријатељства – истако је Болић.

Кошаркашица из Печуја, 15-годишња Викторија Киш верује да ће и трећи пут бити учесница овог турнира.

- Искрено, због спортских обавеза нисам имала прилике да  се много дружим са кошаркашицама из других градова, али сам се јако лепо провела. Било је занимљиво видети како играју тимови из других држава. Учествовала сам на турниру прошле године и волела бих да дођем поново - рекла је Викторија.

Фото: В. Фифа/Турнир градова пријатеља

Турнир је организован у оквиру међународне регионалне сарадње градова са којима Нови Сад има споразум о сарадњи и пријатељству, уз подршку градског Секретаријата за спорт и Кошаркашког савеза Војводине.

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести