БРАВО, МАЈСТОРИ! ВоЈводина победом у Краљеву прославила ОСВАЈАЊЕ КОШАРКАШКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ

Кошаркаши Војводине су у великом стилу завршили такмичење у Кошаркашкој лиги Србије. Након што су освојили историјски пехар, славље су увеличали победом над Слогом у Краљеву са 99:91, у последњем, 34. колу.
1
Фото: КК Војводина

Новосађани су до историјског пехара, првог откако постоји ово такмичење, дошли поразом суботичког Спартака од Младости, који је тако изгубио све шансе да се нада другачијем епилогу. 

И да је Спартак победио, Војводини би прву позицију донела победа над Слогом, тако да је екипа Милоша Исаков-Ковачевића свакако држала све у својим рукама.

У првом кварталу играло се опуштеније, што је и било очекивано. Боље су се на старту снашли домаћи, који су користили то што Новосађани нису били довољно фокусирани. Крајем деонице, гостујући састав је ухватио прикључак и пришао на посед заостатка (24:26).

Фото: КК Војводина

Након што је Тајрел Џонсон ушао у серију почетком друге четвртине, када се чинило да би Војводина могла да ухвати залет и дође до комфорнијег вођства, Слога је одговорила још јаче и повела седам разлике. Било је и девет, да би се гостујући тим тргао и на крилима Зорана Николића смањио заостатак. Играло се од тог момента кош за кош, на велики број поена. 

То је изгледа више одговарало Слоги, која је на полувреме отишла са плус четири после тројке Кангуа (53:49). Све то само је допринело додатној мотивацији новог шампиона КЛС, који је од средине треће деонице убацио у вишу брзину и преокренуо резултат. Налет је иницирао капитен Марко Љубичић, на шта су се надовезали разноврсни стрелци.

Када је Воша ухватила залет, више није испуштала залиху. Уз мање трзавице је привела меч крају и на доминантан начин завршила историјску сезону у домаћем првенству.

Најефикаснији код победника били су Ракићевић са 18 и Канингем са 15 поена, док је домаће предводио Матовић са 17.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести