Квајт пребачен у Торо Росо

Руски возач Данил Квјат остао је без места у екипи Ред Була због инцидента у Сочију. Квјат је на свом терену два пута ударио и на крају избацио из трке Себастијана Фетела,

 а настрадао је и његов тимски колега Данијел Рикардо. То је разбеснело директора РБ Хелмута Марка који је пред Велику награду Шпаније на Каталуњи (15. мај) направио рокаду и послао Квјата у сестрински Торо Росо, уместо младо Макса Ферстапена.

Стручњаци сматрају да би Ред Бул могао да направи рокаду са Квјатом и Ферстапеном, можда само за једну трку, а можда и на дуже.
- Фестапен је огроман млади таленат, задовољство нам је да му дамо шансу у Ред Булу. Данил ће имати шансу да настави са својим напретком у тиму Торо Роса, он добро познаје сва дешавања тамо и добро зна да ово није казна него једноставно логичан след догађаја - саопштили су из Ред Бука.
Ред Бул је у Сочију остао без бодова, док су ривали Ферари и Вилијамс прошли добро, па тим из Милтон Кејнза заостаје 19 бодова за Италијанима, док је на само шест бодова испред Британаца.

- Касно кочење и ударање другог болида једном пред својом публиком може бити прихватљиво, али то не важи и за други судар. Штета је јер није упропастио само Фетелову него и Рикардову трку, као и своју. Био је то катастрофалан дан за Ред Бул -  рекао је Марко.
Ред Бул сигурно не жели да угрози каријеру руског возача у кога је уложио много, кратки прелазак у Торо Росо би могао да му врати самопоуздање и поправи репутацију, а истовремено би Ред Бул могао да се увери у могућности младог Ферстапена који би следеће године требало да буде један од главних возача тима.

Рус је освојио једни подијум за Ред Бул ове сезоне, трећим местом на Великој награди Кине у Шангају.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести