Лалатовић: Размишљам само о Лучанцима

Узбуркала је одлука Дисциплинске комисије ФСС о тромесечној суспензији тренера фудбалера Војводине Ненада Лалатовића, па и уздрмала, све људе у новосадскм суперлигашу.
Nened Lalatović, novi-stari trener Vojvodine Foto: FK Vojvodina/arhiva
Фото: Ненед Лалатовић, нови-стари тренер Војводине Фото: ФК Војводина/архива

Једноставно, стигла је у невреме, баш у тренуцима када су црвено-бели кренули с “мртве тачке”, а пред веома важан сусрет који их у суботу очекује на “Карађорђу” и у којем дочекују Младост из Лучана. Иако је било најављено, саопштење из Војводине јуче није уследило, а сам Ненад Лалатовић нам је рекао:

- Још увек нисмо добили званичну одлуку. У сваком случају, ствари ће се развијати онако како се буду развијале и биће онако како бити мора. Казна коју сам добио је превисока, види се то из авиона и сигурно је да ћу се жалити и ја, баш као и мој клуб Војводина.

Шта то значи пред сутрашњи сусрет с Младости? Хоћете ли седети на клупи Новосађана?
- Сигурно је да ћу водити тим у овом важном сусрету - категоричан је био Лалатовић. - Чека нас ни мало једноставан ривал, јер је то екипа која  уме да игра на страни и којој је, као што сам већ више пута поменуо, контра изузетно јако оружје. Са играчима Војводине нисам уопште причао на тему мог кажњавања, јер желим да они буду фокусирани на дуел с Лучанцима и на то да пруже што бољу партију. Нећу да им за њих небитне ствари одвлаче пажњу и да их оптерећујем тиме. Једино размишљамо сви заједно како да остваримо циљ и освојимо три нова бода.
Фудбалери Војводине припремају се, дакле, за важну утакмицу. И пред овај дуел имаће одређених персоналних проблема, о чему је њихов тренер рекао:
- Нећемо моћи да рачунамо на Огњена Ожеговића, који је акумулирао жуте картоне и мораће да пропусти овај сусрет. Александар Палочевић је почео да тренира, али је још увек ровит и реалније ће бити да на њега рачунам тек за среду и куп утакмицу с Инђијом. Миљан Мрдаковић се такође прикључио раду, али је поново осетио бол у примицачу, тако да ни он неће бити у конкуренцији за сутрашњи сусрет. Видећемо ко ће заменити Ожеговића у шпицу напада, још то нисмо одлучили. Ту је млади Павков, ту је и Џон Мери и уверен сам да ће, без обзира ко добије шансу, умети да је искористи.

Сусрет Војводина - Младост на програму је сутра од 15 часова.

А. Предојевић

Казна је неправедна, жалићемо се

Поводом кажњавања тренера Ненада Лалатовића, огласио се синоћ и ФК Војводина. Између осталог, у саопштењу црвено-белих из Новог Сада указује се на “крајње дискутабилан моменат у којем је овако драстично кажњен не само наш тренер, него и клуб у целини”. Затим се наставља: “Ако је већ имала намеру да казни Ненада Лалатовића, Дисциплинска комисија је то могла да учини много раније и тиме спречи да ФК Војводина поново постане колетерална штета услед нечијег непрофесионалног обављања посла за који је задужен”.

Уз подсећање на то да је у неколико наврата током прошле и ове сезоне “констатовано да су на утакмицама Војводине виђене грубе судијске грешке које с директно утицале на резултат, па самим тим и на пласман Војводине на табели”, у саопштењу се каже  да се све то вишеструко одразило на функционисање клуба у целини. Новосађани нису ни у кога упирали прстом, нити алудирали на нечију тенденцију, верујући да се грешке дешавају у сваком послу. Ипак, додали су и следеће:

“Овог пута Војводина је приморана да у наредна три месеца игра мечеве без шефа стручног штаба на клупи, што увек представља хендикеп за сваки тим, па тако и за наш, поготово узимајући у обзир харизму тренра Лалатовића и позитивну атмосферу коју је направио међу играчима... Сматрамо да је казна превисока према тренеру и направедна према свима у ФК Војводина, нашим верним навијачима и свима онима који би волели да наш клуб поново бележи резултате у складу са реномеом и традицијом Војводине, што ће свакако бити много теже оствариво уколико ова суспензија постане правоснажна. Зато ће ФК Војводина упутити званичну жалбу на одлуку Дисциплинске комисије, уз наду и очекивање да ће код другостепеног органа бити довољно рационалности, одговорности и правичности да увежи нашу жалбу и донесе праведну одлуку по овом питању” - закључује се у саопштењу ФК Војводина.

А. П.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести