Ласлу Шагију награда за животно дело

Титулу најбоље спортисткиње у 2016. години у Сремским Карловцима понела је одбојкашица Партизана Андреа Апатовић, док је за најбољег спортисту изабран каратиста Импулса и репрезентације Александар Тинтор.

Њима су, као и осталим лауреатима традиционалног Избора спортисте године, који од 2009. године организује Карловчки лист, под покровитељством Спортског савеза сремскокарловачке општине и уз подршку локалне самоуправе, уручена признања.

Пехар намењен најбољој младој спортисткињи отишао је у руке чланици Стрељачке дружине Стражилово, шампионки Војводине и вицешампионки Србије у категорији МК лежећи Гордани Ненадовић. Најуспешнији млади спортиста је Божидар Вучићевић, који наступа за Одбојкашки клуб Војводина. За најуспшнијег тренера проглашен је стратег одбојкашица Партизан Огњан Пајкић. Некада изузетно успешна одбојкашица, Сања Брачуљ изабрана је за најуспешнијег спортског судију, а титулу најуспешнијег спортског клуба понео је Карате клуб Импулс.

За вишедеценијски допринос развоју спорта, хокеја и фудбала, у Сремским Карловцима и у другим срединама, награду за животно дело добио је Ласло Шаги.

Најбољи спортиста и спортисткиња, као и најбољи млади спортиста и спортисткиња добили су и вредносни ваучер за набавку спортске опреме.Прирдби у Сремским Карловцима присуствовали су, између осталих, генерални секретар Спортског савеза Војводне мр Младен Стојшин, председник Спортског савеза Сремских Карловаца Радивоје Кнежевић, директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Данијел Жупић и председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић.

З. Милосављевић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести