ЛЕ: Нови пораз Новосађана

Рукометаши Војводине ни овога пута нису успели да освоје прве бодове у Ц групи Лиге Европе. Више знања и среће имали су гости из Португалије којима је ово прва победа.

Војводина - Порто 27:29 (13:15)

НОВИ САД: Спортски центар “Слана бара”, гледалаца: 1.200, судије: Ердоган и Ездениз (Турска). Седмерци: Војводина 6 (5), Порто 2 (2). Искључења: Војводина 10, Порто 6 минута.

ВОЈВОДИНА: Живковић 1, Орбовић 4, Тодоровић 4, Елезовић 6 (1), Перовић (7 одбрана), Марјановић, Смиљанић, Јовановић, Лазовић, Н. Арсенић 4 (4), Николић 2, Денић, Станковић 6, Бећировић, Коцић (1 одбрана), Ћурковић.

ПОРТО: Браво (16 одбрана), Де Оливеира, Дуарте 7, Куни, Фераз 4, Мартинс, Амадор 5, Мореира 6 (2), Магалхаес, Хернандез 1, Сантос 1, Року 2, Апаресидо, Касал 3, Шуберт.

Рукометаши Војводине ни овога пута нису успели да освоје прве бодове у Ц групи Лиге Европе. Више знања и среће имали су гости из Португалије којима је ово прва победа. Ношени су Новосађани навијањем са трибина, али нису успели да успоставе своју игру. Томе у прилог говори и податак да је у 21. минуту на семафору стајало (5:10), мада су домаћи имали неколико могућности да постигну више голова. Ипак, домаћи су се мало тргли и вођство Порта успели да смање на два гола разлике. У тим тренуцима одбрана Војводине није деловала најубедљивије, али и у зони напада домаћи нису успевали да реше систем одбране гостију. На одмор се отишло с два гола предности гостију.

Друго полувреме почело је сјајно када је Војводина у питању, јер за три минута домаћи су постигли три гола, а Порто ни један, и повели су са 16:15. Од тог тренутка играло се гол за гол, с тим што су црвено-бели у 38. минуту имали предност (19:17) јер су тада направили серију од 6:2. У 39. минуту Војводина је остала са четири играча у пољу, ипак успела је да постигне гол, па потом још један и поведе са два разлике. Очекивало се да су то тренуци када домаћи могу да направе преокрет и најзад прославе победу, али тако нешто се није догодило, иако је голман Перовић у неколико наврата одлично интервенисао.

Португалци су у својим редовима имали сјаног Дуартеа, Амадора и Мореиру, а на голу одличног Квинтана Брава. Чини се да је то преломило утакмицу, јер у 51. минуту Порто је имао поново гол разлике, а све је решено два минута пре краја када су домаћи начинили грешку у нападу и гости то знали да искорите.

М. Павловић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести