Маори уз плес хаку дочекали српску репрезентацију

За омладинске репрезентативце Србије, који ће наступити на Светском У-20 првенству у фудбалу на Новом Зеланду, је завршен боравак у Оукленду. Наиме, после недељу дана боравка у овом граду,

они су се преселили у последње место на северу ове далеке земље, студентски град Данедин и, како сами кажу, стигли су “на крај света”. Тамо ће се играти утакмице Д групе у којој је ће се такмичити наша селекција, Уругвај, Мексика, који су већ допутовале, и Мали, чији се долазак очекује.

- У Данедину, граду од око 120.000 становника, дочекало нас је хладније време и температура од 4 степена - у телефонском разговору за “Дневник” рекао је селектор репрезетације Вељко Пауновић. - Ипак, овде је време сувље него у Оукленду и већ данас ћемо имати прилику да се упознамо с теренима на којима ћемо тренирати, као и са стадионом на којем ћемо играти утакмице. Јуче преподне смо одрадили последњи тренинг у Оукленду, а онда смо променили место боравка и сада ћемо бити потпуно фокусирани на оно што је пред нама, а то је Мундијал.

Занимљив је био и дочек приређен нашој репрезентацији у Данедину.
- Дочекала нас је група Маора, народа чија је ово постојбина, која нас је поздравила својим традиционалним ратничким плесом хаком. Већ смо се сусрели с овим поздравом, а имали смо прилику и да га помало научимо у Оукленду, уз помоћ чланова рагби тима Ол блекс из ове далеке и занимљиве земље. Данас, пре тренинга, очекује нас сусрет с представницима Фифе, који ће нас упознати са свим стварима које морамо да знамо пред почетак Светског првенства.
Каква је атмосфера у табору наше репрезентације?

- Атмосфера је изванредна. Она је додатно побољшана због начина на који смо тренирали у Оукленду, а посебно после утакмице коју смо одиграли с репрезентацијом САД. Иако је реч била о тренинг сусрету, одиграли смо прави такмичарски дуел с јаким ривалом и показали смо у њему завидан квалитет, дисциплину и мотивисаност. То нас је обрадовало и још више охрабрило, а победа коју смо остварили додатно је зачинила повољан утисак. Настављамо с тренинзима и убеђен сам да ћемо потпуно спремни дочекати први меч на Мундијалу, који нас очекује 31. маја с Уругвајом.
Каква је ситуација с повређеним голманом Предрагом Рајковићем?

- Он је почео да тренира пуним интензитетом и наставиће с таквим радом и у Данедину. Пратићемо га, наравно, и очекујем да ће нам бити на располагању и у конкуренцији за тим већ за дуел с Уругвајцима. Остали момци су здрави, спремни и вољни да пруже максимум и да у Србију стижу само лепе вести о нашем учинку на Новом Зеланду – поручио је Вељко Пауновић.

А. Предојевић

Трубачи пред меч са Уругвајем

Иако у Данедину практично нема ни једне српске породице, нема сумње да ће подршка Србији бити изузетно велика на првој утакмици против Уругваја, у недељу. Локална дијаспора се за сада доста добро организује и очекује се да на трибинама стадиона буде између 500 и 600 навијача са српским обележјима. Неки ће доћи и из Аустралије, већина углавном из престонице Велингтона и Оукленда.
- Потврдио нам је долазак трубачки оркестар по имену „Нико не зна”, који смо ангажовали да дође из Велингтона. Фудбалери ће имати одличну подршку, биће и других изненађења - наглашава Бојан Станојевић, домаћин наше селекције током боравка на Новом Зеланду.

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести