Марадона: Уживао сам гледајући хапшење челника ФИФА

Легенда аргентинског фудбала Дијего Марадона рекао је да је уживао док је гледао хапшење челника Међународмне фудбалске федерације (ФИФА), оптужних за корупцију.

Швајцарска полиција ухапсила је у среду у Цириху, по захтеву америчких власти за изручење због корупције, седморицу званичника ФИФА.

Марадона, који је са Аргентином освојио титулу светског првака 1986. године, а чија је каријера обележена скандалима са алкохилизмом и зависношћу од наркотика, дугогодишњи је критичар ФИФА и њеног председника Сепа Блатера.

"Време је да се ФИФА суочи са истином. Говорили су да сам луд, али је сада јасно шта је права истина и уживам у њој", рекао је Марадона за аргентински радио "Ла Ред".

Америчке власти саопштиле су да је укупно девет фудбалских званичника и пет представника спортских медија оптужено да је примило мито од више од 150 милиона долара.

Истрага је показала разрађену шему прања новца, саопштило је америчко тужилаштво. Марадона је више пута оптуживао Блатера да води фудбалску организацију као мафију.

"Они у суштини мрзе фудбал. они мрзе транспарентнбост. Доста је сумњивих дилова, доста је лагања народа", поручио је Марадона, који је на предстојећм изборима за председника ФИФА у петак 29. маја подржао јорданског принца Али Бин ал Хусеина.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести