Марјановић: Највећи кривац сам ја

Председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић преузео је највећу кривицу за неуспех женске репрезентације на Европском првенству, али је дао подршку селектору Саши Бошковићу.

- Они су одговорни за лош резултат 20 одсто, а ја 80 одсто. Овај пласман није ништа пореметио у нашим плановима. Нама је циљ и даље Рио. Сада је питање како да доведемо екипу у стање да буде боља - рекао је Марјановић.

Рукометашице су Европско првенство завршиле без иједног бода у групи Д у Осијеку.  - Да ли је селектор грешио – јесте, али да је нестручан – то се не доводи у питање. Ми немамо алтернативу за играчице, можемо само повремено да уведемо у тим млађе. За стручни штаб немамо замену. Ако неко мисли да има, нека каже. Овај стручни штаб има најбоље резултате.

Према његовим речима, женска репрезентација је у Хрватској доживела резултатски неуспех.- Могла је јавност да каже пре првенства да не води повређене играчице. Можда би то помогло селектору у одлуци. Оне су желеле да покажу да не побеђују само на домаћем терену.

У анализи шампионата, која се одужила на више од 90 минута, Марјановић је сликовито објаснио да у аутобусу који је кренуо са припрема у Новом Саду ка Осијеку није било невиних и додао да су у њему биле играчице, стручни штаб и он.- Играчице су криве што нису поштовале договор са селектором, а он и стручни штаб што нису испоштовали смернице Управног одбора.

Председник РШ поновио је да су играчице из клубова дошле повређене и да је у кратком времену покушано све да се оне опораве.- Мислим да је утакмица са Црном Гором била проблем, а да су резултати осталих мечева последица тога. Тражили смо да се фокусирају на Словачку и да прођемо други круг, међутим, та прва утакмица нас је скупо коштала. После ње играчице су биле поражене, пребијене и разочаране у суђење.

На свако новинарско питање за селектора Бошковића, прво је одговарао Марјановић, углавном присећајући се како је репрезентација лепо играла на Европском првенству 2012. и како је освојила сребрну медаљу на Светском првенству прошле године у Београду.

Бошковић је само успео потврдно да одговори на питање да ли је владао ситуацијом у мечу са Словачком и додао -Детаљно ћу објаснити Управном одбору.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести