Милошевић: Ћурчић селектор, још нисам за председника

Потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Саво Милошевић потврдио је данас да ће Извршном одбору предложити селектора младе репрезентације Радована Ћурчића за новог селектора А тима,

јер сматра да је најбоље решење за наставак квалификација за првенство Европе.
"Разговарао сам са Ћурчићем, моја одлука базирана је на ономе што сам видео и на његовој посвећености послу. Мислим да је превазишао домаће оквире, што је показао и великим успехом са младом селекцијом коју је одвео на Европско првенство елиминисавши Шпанију", изјавио је Милошевић новинарима у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

Извршни одбор ФСС одржаће се 25. новембра, а Милошевић каже да има четири или пет кандидата за Ћурчићевог наследника у младој селекцији, који ће имати веома озбиљан задатак на ЕП у Чешкој.
"Желимо тренера који добро познаје тим и који ће имати добру сарадњу са А селектором. Шампионат у Чешкој нам је веома битан, посебно што је у игри пласман на Олимпијске игре, то је од државног значаја и немамо право на грешку", истакао је Милошевић.
Он је додао да нема информацију да је нападач Лација Филип Ђорђевић одбио да уђе у игру против Грчке, а потом напустио репрезентацију и најавио "борбу за сваког играча".

"Сваки играч има право да се љути кад не игра, то је чак и пожељно, нису нам потребни играчи којима је свеједно. Јасно еј да имамо проблем са отказима играча у последњих неколико година и пробаћемо да га решимо, настојаћемо да са свим кандидатима причамо и нећемо размишљати о утакмицама само пет дана пре њих. Немамо луксуз да се одричемо било кога и морамо да се боримо за сваког. Боли ме та чињеница, пошто је за мене привилегија играти у репрезензтацији", навео је Милошевић и додао да ће отпутовати у Дортмунд и разговарти са Невеном Суботићем.

Некадашњи голгетер и капитен државног тима истакао је да, тренутно, нема амбицију да постане председник ФСС, пошто још увек није спреман.
"Још увек верујем да Србија може да се пласира на првенство у Француској. Нисам пророк, фудбал није наука, не можемо ништа да гарантујемо. Ипак, не тражим алиби, али су реалне шансе да будемо испред Албаније и уколико се укаже шанса за боље - искористићемо је", поручио је Милошевић.
На прозвике, тзв. опозиције да је "Караџићева марионета" Милошевић је рекао:

"Не осећам потребу да одговарам на то, може свашта да се прича за мене, али да сам марионета, сигурно не. Свако има право на мишљење и то ме не дотиче превише. Настојаћу да радим часно  поштено и тако ће да буде и убудуће. Немам енергије да се бавим паушалним стварим и личним интеерсима", закључио је Милошевић.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести