Милошевић: За стварање јаког тима потребно време

Директор фудбалске А репрезентације Србије Саво Милошевић рекао је данас да је свака репрезентативна генерација другачија и да је стварање јаког тима процес за који је потребно време.

"Морамо сви да будемо свесни да је свака генерација другачија, ја сам био 12 година репрезентативац, прошао три генерације и свака је била на свој начин. Било је ту свакаквих ствари. Прошло је време да ви некоме наредите да он да свој максимум, за то морате да се борите, да их придобијете, а то је процес који траје", истакао је Милошевић гостујући на телевизији Н1.

Он је додао да су основни разлози лоших резултата претходних година, пре свега рано одустајање од започетог пројекта, честа промена селектора и људи око националног тима, уз нефудбалске факторе који су проузроковали Ђенову и дрон против Албаније.

"У врхунском спорту да би се постигао резултат вредан пажње неопходан је континуитет, а ми тај континуитет нисмо имали. У последњих пет-шест година променили смо исто толико селектора. Ако се томе додају два велика проблема већ на старту квалификација, онај у Ђенови а затим и против Албаније у Београду, у којима смо додатно оштећени не нашом кривицом, мислим на играче и Савез, онда добијете овакве резултате који јесу забрињавајући".

Милошевић је поновио да су он и селектор Радован Ћурчић после дебакла у Чешкој (4:0) своје мандате ставили на располагање Извршном одбору ФСС, који ће се састати у понедељак.

"Одговорност се увек мора преузети и ја сигурно нећу бежати од ње, али исто тако желим да будем јако реалан у процени свих нас. Такође, много тога је у медијима злонамерно формулисано. Оно што морам да нагласим је да није нарушена дисциплина Фудбалског савеза, јер сви знају да правилник УЕФА омогућава играчима да буду слободни после утакмице. Истина је да су појединци могли после утакмице да остану уз репрезентацију из моралних разлога и то је оно што сам рекао и на чему им ја замерам", закључио је Милошевић.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести