МТБ куп: Победили Црногорац и Брзошка

Српска репрезентативка Јована Црногорац (Нови Сад) и пољски такмичар Адриан Брзошка победници су међународне трке у планинском бициклизму Салкано МТБ купа – Војводина. У такмичењу које се састојало из три етапе,

 вожене од Беочина до Бранковца, на Поповици и у Новом Саду, Јована Црногорац је освојила у времену од 1:29,46 сати, а Адриан Брзошка с временом од 1:30,15. Победницима је, поред пехара и робних награда, припало и по 80 олимпијских бодова. Друго место у генералном пласману код девојака припало је Украјинки Јани Беломојни (1:33,56), а треће Рускињи Ани Коноваловој (1:38,57). Четврта је била још једна наша репрезентативка Јелена Ерић (Металац) у времену 1:42,56. Код мушкараца други је у генералном пласману био Немац Маркус Бауер (1:30,56), а трећи Рус Евгени Печењин (1:31,01). Најбољи српски такмичар је Александар Роман (Партизан) на 34. месту (1:45,15).

- Драго ми је што сам успела да победим Јану Беломојне. Она је целе прошле сезоне увек била испред мене и била ми је готово недостижна, али  сада сам успела да је савладам. Ову сезону сам почела одлично трком на Кипру где сам у генералном пласману била пета и тада сам је први пут и победила. Када сам сазнала да ће доћи на нашу трку, знала сам да ћемо имати одлично надметање. Пре наступа у Новом Саду возила сам и две трке у Турској и победила. Сада се припремам за веома јаку хорс-клас трку у Италији, затим следи још једна у Израелу и онда крећу светски купови. Олимпијске бодове скупљамо на свим тркама и надам се да ћу их сакупити довољан број  да бих учествовала у Рију – рекла је Јована Црногорац.

У последњој трећој етапи воженој на кеју код студентских домова на Лиману 3 у Новом Саду, на стази дугој 8,3 километра (пет кругова), код девојака је славила власница роза мајице Јована Црногорац (18,34) испред Јане Беломојне (18,55) и Ане Коновалове (19,12). Јована је иначе победила у све три етапе. Код мушкараца на стази дугој 17,3 километра (11 кругова) славио је Немац Георг Егер (34,43), испред сународника Маркуса Бауера (34,46) и Руса Евгенија Печењина (34,49). Власник жуте мајице Адријан Брзошка био је шести (34,52) и то му је било довољно за слави у генералном пласману. Најбоље пласирани српски такмичар био је Александар Роман на 36. месту (39,20).

Г. Маленовић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести