Муслин објавио списак за САД, позван Палочевић

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин објавио је списак играча за пријатељску утакмицу против селекције САД у Сан Дијегу, 29. јануара.

На списку се налазе играчи из домаћег шампионата, јер се утакмица не игра у ФИФА термину.

- У случају неких непредвиђених околности, односно повреда, имамо и неколико играча у резерви који исто тако могу да одговоре обавезама у овом сусрету – рекао је Муслин.
На списку се налази 18 играча, а жеља селектора је да сви добију прилику.
- Не би било фер према клубовима да им узимамо играче са припрема а да не играју у Сан Дијегу. Имамо право на шест измена, тако да ће практично сви добити шансу.

Готово  сви клубови Суперлиге имају једног или више играча у репрезентацији.
- Само ће Црвена звезда, Партизан и Војводина имати по двојицу играча, а једино Чукарички неће имати представника у Сан Дијегу. Замолили су нас да им изађемо у сусрет, јер су недавно променили тренера. И разумели смо их.

Окупљање играча планирано је за 23. јануар у Спортском центру у Старој Пазови.
-Одрадићемо неколико тренинга како би се играчи навикли на наш систем рада и како би се они боље међусобно упознали. Имаћемо и неколико тренинга у Сан Дијегу, где нас свакако очекују много бољи временски услови.

За разлику од наше селекције, САД ће практично играти у најачем саставу.
-Њихови репрезентативци наступају у МЛС лиги, готово да немају „странце“ у екипи.Ми, ипак, гледамо себе, желим да видим квалитет момака из наше лиге, начин на који ће се адаптирати. Ако се неко од њих наметне добром игром, зашто се не би нашао и на списку за утакмицу са Грузијом у марту ?Идемо, дакле, у Америку да оставимо добар утисак и постигнемо добар резултат - најавио је Славољуб Муслин.

Недавни покушај да се тестирају домаће снаге у Дохи завршен је убедљивим поразом од Катара (3:0). Једини профит оставрен је за касу ФШ. Надајамо се да ће други покушај бити од веће користи селектору.

З. Рангелов

Селекторов избор
Голмани: Филип Манојловић (Црвена звезда) и Огњен Чанчаревић (Радник, Сурдулица).
Играчи: Никола Мараш (Рад), Лазар Јовановић (Борац, Чачак), Владимир Ковачевић (Војводина), Немања Ћаласан (Спартак), Марко Клисура (Бачка), Никола Ћирковић (Вождовац), Немања Милетић (Партизан), Марко Јевтовић (Партизан), Стефан Панић (Металац), Јован Ђокић (Јавор), Марко Гобељић (Напредак), Александар Палочевић (Војводина), Енвер Аливодић (Нови Пазар), Срђан Плавшић (Црвена звезда), Марко Мркић (Раднички, Ниш) и Саша Јовановић (Младост, Лучани).
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести