Награђен филм "Светислав Пешић - више од тренера"

Документарни филм "Светислав Пешић - више од тренера, редитеља Жељка Мирковића добитник је специјалне награде жирија на 36. Спорт филм фестивалу у Палерму у Италији.

Филм, рађен у продукцији Intermedianetwork, је лична и професионална прича о једном од најуспешнијих европских кошаркашких тренера Светиславу Пешићу.

Шта је то што Пешића чини победником откривају најпознатији играчи, тренери, спортски светски лидери који су радили и раде са њим, али такође и његови најближи.

Филм је сниман у Барселони, Минхену, Берлину, Београду и Пироту и прати кључне Пешићеве успехе и открива тајну успеха познатог кошаркашког тренера, некадашњег шампиона Европе и света са репрезентацијом Југославије, пратећи његов пут од родног Пирота до Минхена у којем је данас тренер Бајерна.

У филму учествује двадесетак познатих имена из света спорта, међу којима су Александар Ђорђевић, Владе Дивац, Дејан Бодирога, Хуан Карлос Наваро, Ђосеп Пеп Гвардиола, Ђосеп Марија Бартомеу, Бастијан Швајнштајгер, Жарко Зечевић, Жарко Варајић, Хенинг Харниш, Хенрик Редл...

Посебан печат филму дају чланови породице Светислава Пешића који употпуњују причу и индиректно потврђују зашто је он "више од тренера.
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести