Наш предлог: Тобџије спремају рафал

Ближи се крај првог дела првенства у већини европских фудбалских лига, за празнике по традицији играће се само на Острву.А дерби Премијер лиге овог викенда је свакако је судар између Ливерпула и Арсенала на Енфилду.

 Пулени тренера Роyерса без победе су последња два кола (реми 0:0 са Сандерлендом и пораз од Јунајтеда 3:0), док су тобyије након кикса против Стоука 3:2 славиле против Њукасла убедиљиво са 4:1.

- Немамо више права на кикс. Ако желимо следеће сезоне да играмо у Европи време је да збијемо редове и почнемо да побеђујемо. Биће тешко, након дебакла у Манчестеру сада нас очекује нови дерби против Арсенала. Упркос великом броју повређених играча, тобyије су увек ривал за респект. Очекујем да управо притив тако атрактивног ривала прекинемо серију без победе. – казао је Стивен Џерард легенда црвених.

У Немачкој један од најзанимљивијих дуела одиграће се на СГЛ Арени где ће фудбалери Аугсбурга угостити Борусију из Мехенгладбаха.- У госте нам долази Борусија која игра веома добро. , што је потврдила и победом на гостовању Падеборну. Ми смо везали три пораза и сада имамо лепу шансу да пред својим наваијачима покушамо да се искупимо. Гости су фаворит, али верујем да ћемо наћи рецепт за њихову заиста сјајну и дисциплиновану одбрану – тврди нападач Аугсбурга, српски интернационалац Никола Ђурђић.

На Апенинима се овог викенда играју утакмице 16. кола италијанске Серија А. Дерби кола свакако је дуел на Олимпику у Риму између Роме и Милана. Вучица у стопу прати лидера стару даму а на реду је дуел са росо-нерима који желе у сам врх и пласман у Лигу шампиона. Милан није осетио сласт победе последње две године или четири утакмице.

- Настављамо потеру за Старом дамом, према томе немамо права на кикс. Росо-нери играју променљиво али су против Наполија показали сву снагу. У дуел улазимо без потцењивања, али сам уверен да ћемо на терену показати да смо бољи тим и оправдати улогу фаворита. Посебну пању обратићемо на Менеза и Хонду – казао је стрелац победоносног поготка против Ђенове Белгијанац Наинголан.

На Пиринејима занимљиво ће бити на Ел Мадригалу где захуктали Виљареал дочекује Депортиво. Екипа из Ла Коруње након пет утакмица без славља, успела је да победи код куће Елче минималцем. Традиција каже да су дуели ова два тима врло борбени али и са мало голова. 

- У госте нам долази ривал који је славио важну победу и сада жели да настави низ. Депортиво је лоше стартовао предстоји му борба за опастанак тако да нема шта да изгуби. Ми имамо доста повређених фудбалера, али смо у одличној форми и очекујем да пред домаћим навијачима наставимо серију – казао је нападач Виљареала Вијето.

И. Грубор

Дуел Џерарда (Ливерпул) и Подолског (Арсенал)
 

СИГУРНО
Ман. сити – К. Палас  1 (1.30)
ПСЖ - Монптеље  1 (1.30)
Клуб Бриж - Генк  1 (1.45)
Каљари – Јувентус  2 (1.40)
Виљареал – Ла Коруња 1 (1.35)

РЕАЛНО
Астон Вила – Манч. ј.  2 (1.60)
Сент Етјен – Евијан  1 (1.50)
Остенде – С. Бриж  1 (1.60)
Наполи – Парма  3+ (1.60)
Селта – Алмерија  1 (1.50)

ИЗНЕНАЂЕЊЕ
Ливерпул – Арсенал  Х (3.20)
Бордо – Лион  2 (2.70)
Беверен – Андерлехт Х (3.50)
Интер – Лацио  1 (2.00)
Еибар – Валенсија  2 (2.05)
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести