Никад не отписујте славни Бајерн

Први четвртфинални мечеви Лиге фудбалских шампиона донели су велика изненађења, свакако да је највеће убедљив пораз Бајерна од Порта(3:1). Додуше, Баварци су играли у окрњеном саставу,

 без неколицине стандардних фудбалера који су изостали због повреде. Пораз и повреде су добро уздрмали Баварце, па је  пре неколико дана комплетан лекарски тим Бајерна, на челу са познатим доктором Хансом Вилхелмом Милером Волфартом и његовим синовима Килијаном и Петером,  поднео оставку.Но, поред свих недаћа нико не сме унапред да отисује фудбалског гиганта из Минхена .

- Нису лекари криви за пораз, криви смо ми тренери и фудбалери  – покушао је да спусти лопту тренер Пепе Гвардиола. Покушали смо све, али није лако играти против овако добро припремљене екипе као што је Порто. Имамо компликован резултат, али нећемо одустати тако лако, покушаћемо да исправимо грешке  у реваншу, мада смо у тешкој ситуацији.  Надам се да ће се неко од повређених опоравити и да ћемо успети да саставимо тим који може да елиминише Порто. Швајнштајгер, Рибери, Лам и Робен су врло близу потпуног опоравка.

Фудбалери Порта знају да их и поред сјајног резултата у реваншу очекује прави пакао.
- Победа  у мечу са Бајерном донела нам је много радости, али свесни смо да нам она не гарантује пролаз у наредну фазу. Предстоји нам реванш и та утакмица ће бити много тежа за нас - рекао је нападач Yексон Мартинез. - Знали смо да ће Бајерн покушати да што више има лопту у свом поседу, извршили смо притисак високо и нисмо им оставили простор на средини, што је донело добар резултат. Нећемо мењати тактику ни на Алианц арени.
Чини се да је у другој утакмици вечерашњег програма, у сусрету између Барселоне и Пари сен Жермена, све решено, Меси и другови су у Паризу лако тријумфовали  са 3:1.

- Није још све готово – упозорава тренер Барселоне Луис Енрике. – Ово је нова утакмица и морамо бити опрезни. Лако смо давали голове у Паризу, уз то ривал ће бити јачи за  Ибрахимовића, Моте и Вератија. Играћемо нашу игру, покушаћемо да развучемо одбрани Парижана и да што пре постигнемо гол.
У табору Пари Сен Жермена су свесни да  су им шансе минималне и да је у овом тренутку Барса биоља и спремнија екипа.

-  Желимо да покажемо да смо бољи него што смо били у првом мечу. Повреда Тијага Силве је била само почетак наших недаћа. Њега је заменио Давид Луиз који није био 100 одсто спреман. Из ове коже се не можемо, покушаћемо све не би ли начинили сензацију, али је предност Барсе огромна – реалан је тренер Лоран Блан.

Г. Ковач

Уторак

МИНХЕН: Бајерн – Порто (1:3, суди Енглез Аткинсон, 20.45)
БАРСЕЛОНА: Барселона – Пари сен Жермен (3:1, суди Норвежанин Моен, 20.45)

Среда

МАДРИД: Реал – Атлетико (0:0, 20.45)
МОНТЕ КАРЛО: Монако – Јувентус (0:1, 20.45)

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести