Ниска пријављених екипа све дужа

Почетак традиционалног 54. „Дневниковог” турнир у малом фудбалу померили смо за три дана, на молбу најмлађих који у петак завршавају прво полугодиште.

Међутим, ово померање неће ништа променити, турнир ће се завршити како смо и планирали, негде око 10. јануара када већина екипа почиње припреме за наставак сезоне. Ко и сваке године, екипе чекају последњи час да потврде учешће, у понедељак их се пријавило чак  28, данас још пет, па их је  је тренутно 60, што никако није коначан број. За сада најбројнији су сениорски тимови – 20, а следе кадети са 13 пријава. Између осталих, учешће су потврдили: Нова школа, Енац бар, СТР Заптивач, Бензинска пумпа Римски оил, Ван тим, ФК Софекс ...

Дакле, турнир почиње 25. децембра, игра се малој сали Спенса, где  играчи имају врхунске услове за такмичење. У сарадњи са Спенсом, покушаћемо да такмичење подигнемо на још виши ниво, договорили смо се да се хала редовно чисти, да има озвучење и да семафор ради.Пропозиције су остале готово исте као и током претходних година: играће се с пет играча у пољу и голманом, а једну екипу чини 10 фудбалера.

За сваку утакмицу тимови могу да мењају поставе, али један играч може да наступи само за један тим, без обзира на конкуренцију. У договору с учесницима, увели смо и правило да се после пет прекршаја изводи казени ударац с девет метара, како бисмо играче заштитили од повреда.  Играће се у шест конкуренција: сениори, кадети (2000. и млађи), пионири (2002. и млађи), млађи пионири (2004. и млађи) и петлићи (2006. и млађи) и ветерани, наравно под условом да се у овој категорији пријави десетак тимова. За ветеране важи правило као и на свим осталим такмичењима, да на дан утакмице не могу да буду млађи од 35 година.

Да би омасовили такмичење, одлучили смо да ове године котизација за турнир буде нешто нижа, иако се закупнина хале није променила, па ће тако сениорске екипе за учешће плаћати 10.000 динара, кадети 9.500, пионири 9.000, млађи пионири 8.500 и петлићи 8.000 динара, а за ветеране уписнина износи 7.500 динара. Припремамо вредне награде, план је да првопласираној екипи припадне 400.000 динара (ако се пријави близу 100 екипа у свим категоријама), а биће награђени и другопласирани, односно трећепласирани тим, док ћемо у млађим категоријама делити робне награде и одличја.

Пријаве за турнир примамо још у среду и  четвртак у просторијама Спортске рубрике „Дневника” (Булевар ослобођења 81, први спрат, соба 14). У среду због избора Спортисте Војводине  уплате ћемо примати само од 10 до 12 сати, у четвртак од  10 до 17 сати, а у петак до пред  жреб, који је у 12 сати у   Ресторану Кабел крај Штранда, као и на жиро-рачун КМФ „Блок” 340 - 11011777 - 83, с назнаком за „Дневников” турнир и именом екипе. Информације се могу добити на телефон број 021/480 - 6827.

Г. Ковач
 

 

И ветерани у бубњу

После неколико година паузе, на турниру ће се такмичити и ветерани.За сада је пријављено четири екипе, а има најава да ћи их бити још.У сваком случају, колико год их буде наћи ће се у бубњу.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести