Нови залет наших дама

Нема тениски Нови Сад често прилику да прати највеће догађаје у својој средини. Управо због тога су житељи Српске Атине с нестрпљењем чекали и дочекали најбољу фед-куп селекцију Србије,

 трудећи се да јој улију ветар у једра и помогну да се врати тамо где јој је објективно и место - у Светску групу 2 најјачег екипног такмичења тенисерки на планети.

Раширених руку и отворених срца дочекали су овдашњи љубитељи белог спорта Ану Ивановић, Јелену Јанковић, Александру Крунић и Ивану Јоровић, дакако предвођене њиховом суграђанком, селекторком Татјаном Јечменицом-Јевтић и током суботе и недеље радовали се с њима свакој победи и коначном тријумфу над Парагвајем од 4:1. Иако трибине велике сале Спенса нису биле испуњене (на људима из ТШ је да пронађу разлог томе, можда су у питању (пре)скупе улазнице), подршка од по око 2.000 људи током сваког од два дана меча пуно је значила девојкама и оне нису пропустиле ни једну прилику да то нагласе.

Велики број најмлађих гледалаца просто је опседао наше тенисерке, а оне су, као истинске звезде, пронашле за сваког барем један осмех, не одбијајући да им поклоне и аутограм или заједничко фотографисање приде. И, уз све то, дар присутнима била је убедљива победа, чиме је наш тим доказао да је велика разлика у класи између две селекције и да је Србија поново спремна и способна да се умеша и у борбу за сам врх у фед-купу. Ово је, чини се, био неки нови почетак једне сјајне селекције и искрено се надамо да ће девојке бити на окупу и онда када буду уследили много јачи и озбиљнији мечеви.

Показале су да имају квалитет и снагу да понове 2012. годину, када су играле с Чешком у финалу Светског екипног првенства (како фед-куп многи називају), јер уз светске величине Ивановићеву и Јанковићеву, Србија лагано добија и неке нове, будуће звезде, што наговештавју да ће постати Александра Крунић и Ивана Јоровић.

A. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести