НАСТАВАК ЕВРОПСКЕ ПРИЧЕ: Одбојкашице Јединства са Дрезднером у четвртфиналу ЦЕВ купу

Преокретом против Милуза у Француској одбојкашице Јединства из Старе Пазове оствариле су победу у последњем, 6. колу Лиге шампиона, резултатом 3:1 (22:25, 25:20, 25:15, 25:22) изборивши треће место у А групи и останак у Европи јер ће наставити такмичење у ЦЕВ купу.
odbojka
Фото: ЦЕВ

Првакиње Србије су после изгубљеног првог сета, у ком су се држале до краја, следећа два добиле доминантном игром, а у четвртом су одолеле налету домаћину.

Био је ово сусрет у ком је улог било треће место у групи, а Старопазовчанке су успеле и други пут у сезони да савладају Милуз и као четврта најуспешнија трећепласирана екипа из пет група обезбедиле су четвртфинале ЦЕВ купа. У наставку европске приче Јединство ће играти против немачког Дрезднера 31. јануара, а реванш ће бити 7. фебруара.

Екипа тренера Јова Цаковић је дебитовала ове сезоне у Лиги шампиона и добро се показала у најјачем европском клупском такмичењу. Забележила је две победе, узела је сет актуелном прваку Вакифбанку из Истанбула, од ког је доживела два пораза, као и од моћног италијанског Веро Волеј Милана, који претендује на трон предвођен једном од најбољих одбојкашица света Паолом Егону.

Јединство ће у суботу почети и са утакмицама на домаћој сцени ове године и од 19 часова у 13. колу Суперлиге дочекује Срем из Сремске Митровице, најпријатније изненађење првог дела сезоне.

К. Б.

 
EUR/RSD 117.1131
Најновије вести