Одбојкаши Спартака освојили БВА куп и обезбедили прво коло Купа изазивача

Одбојкаши Спартака из Суботице освајачи су БВА Купа пошто су у Турској у финалу савладали домаћу Бурсу 3:2 (23:25, 27:25, 25:23, 23:25, 15:10).
odbojka
Фото: МОК Спартак Суботица

На овај начин „голубови” су обезбедили пласман у прво коло Купа изазивача (25. октобар и 1. новембар) и играће против Фордеа из Норвешке.

Није било страха у редовима Суботичана ни од екипе која се налазила са друге стране мреже, а ни од навијача у хали, који су громогласно навијали за домаће. Као што се може закључити из резултата, током целе утакмице вођена је велика борба у којој су нијансе одлучивале.

Иако је Бурса повела 1:0, тим Рашка Јовановића је био довољно прибран и концентрисан, што му се убрзо исплатило и стигао је до преокрета. Успела је домаћа екипа да одведе утакмицу у пети сет, али одговор за српског представника у њему није имала. Одмах је Спартак направио лепу резултатску залиху (5:1), коју је у наставку вешто сачувао и на крају је стигао до трофеја и пласмана у треће по јачини европско такмичење.

Суботичани су због овог такмичења одложили почетак у домаћој Суперлиги и у среду, 11. октобра, играће прво коло против Црвене звезде у Београду.

К. Б.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести