Пехар Суперкупа одбојкаши Воше вратили у Нови Сад: Ветар у леђа и опомена ривалима

Десио се сценарио у који је мало ко са стране веровао, али најважније је да јесу они који су се највише питали за дешавања на терену. Подмлађени састав Одбојкашког клуба Војводина савладао је Партизан и освојио Суперкуп, први трофеј у сезони.
odbojka
Фото: Ф. Бакић

Једна од најмлађих екипа у Србији одиграла је одлично против браниоца сва три домаћа пехара и резултатом 3:1 у Крушевцу направила је сјајну увертиру за даља такмичења. Новосађани су у витрине донели пети трофеј Суперкупа, први после после прошле сезоне без иједног пехара.

– Момци су најзаслужнији за успех. Надам се да ће им ова победа дати још више самопоуздања како би играли боље у наставку првенства. Били су храбри и чак су превазишли моја очекивања, али су још једном показали колико воле Војводину – рекао је шеф стручног штаба црвено-белих Марко Наранчић, који је преузео младу екипу после прошле, неуспешне сезоне.

С обзиром на то да је већину играча тренирао у јуниорским и кадетским селекцијама Воше, Наранчић је знао како да укомпонује први тим. Шанса је пружена онима из њиховог погона и очигледно је да су сви били нестрпљиви да понесу дрес сениорске екипе. Колико год да су били у подређеном положају, тј. да је Партизан важио за фаворита, показали су да се заиста ове сезоне нико неће прошетати до тријумфа против њих.

– Заиста не знам ко није веровао у ово. Ми у клубу сви јесмо. Играмо невероватно добро, играчи који су се прикључили првом тиму су сјајни, добро раде и мислим да не заслужујемо ништа мање од трофеја – поручио је средњи блокер Андреј Рудић.

Војводина је за сада без грешке на почетку сезоне. Забележила је победе у три такмичења. Најпре је била боља од Новог Пазара у осмини финала Купа Србије (3:0), па од Јединства из Старе Пазове у првенству (3:0) и сада од црно-белих.

– Изаћи на црту Партизану, браниоцу трофеја, за нас је био велики изазов и то смо тако и прихватили. Играли смо без притиска, али смо дошли у Крушевац да се боримо за победу. Хвала свима који су нас подржали, иако је у хали већина навијала за Београђане. Драго ми је што смо на овај начин почели сезону. Ово нам је још један ветар у леђа и надам се да нећемо стати на овом трофеју – навео је млади коректор Лука Станковић, који је поново био на висини задатка.

После годину дана паузе, Војводина је вратила пехар Суперкупа у Нови Сад и на тај начин направила први корак ка успешној сезони. Нема времена да се прослави велики успех младог састава јер у недељу од 17 часова црвено–бели дочекују Млади радник у другом колу Суперлиге.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести