Пресудно гостовање одбојкаша Војводине Спартаку

Нису очекивали одбојкаши Војводине пораз на почетку полуфиналне серије плеј-офа од Спартака, поготово не на свом терену, на којем нису изгубили утакмицу ове сезоне у домаћем шампионату.
2
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Бранилац титуле је с друге стране мреже имао мотивисане Суботичане, који су победом од 3:2 повели 1:0 у серији и данас, од 19 часова, црвено-бели ће морати да пруже максимум како би стигли до брејка и вратили серију у Нови Сад.

– Очекивали смо тежак први сусрет, а Спартак је одиграо од првог до последњег поена борбено. Добро смо почели тај дуел, у првом сету смо Суботичане одвојили од мреже и направили разлику сервисом. У наставку се то променило, да би у тај-брејку Суботичани имали више среће, храбрије су играли и сада имају предност – осврнуо се на прву утакмицу и пораз своје екипе либеро Војводине Стефан Негић.

У репризи прошлогодишњег финала, у којем су Новосађани били успешнији, пред њима је сада тешко гостовање у Дудовој шуми.

– Идемо на све или ништа. У Суботици је увек тешко. Морамо да покажемо да имамо квалитет да одбранимо титулу и мислим да смо успели да се вратимо и опоравимо после пораза – додао је Негић.

Војводина је у првом сусрету два пута била у вођству - 1:0 и 2:1 - али је на крају доживела пораз после пет сетова.

– Треба да поправимо игру у блоку и у одбрани. На сервису смо пуно ризиковали и то нам се у неком сету исплатило, али у неком није. Мислим да имамо квалитет којим можемо да изборимо за останак у серији – поручио је Стефан Негић.

У Дудовој шуми ником није лако

Као што су то и најавили, одбојкаши суботичког Спартака искористили су све шансе које им је Војводина омогућила у првој утакмици полуфинала плеј-офа и стигли су до тријумфа на Спенсу, резултатом 3:2, односно вођства у серији од 1:0. Можда и најбољу партију ове сезоне пружили су момци са Севера Бачке у Новом Саду, где су остварили брејк и, вечерас од 19 часова, покушаће да дођу до другог тријумфа и новог пласмана у финале.

– У доброј смо серији, пошто смо у четвртфиналу савладали Рибницу максималним резултатом у обе утакмице. У форми смо, мотивисани и победа над Војводином била је производ нашег рада пред завршницу првенства – рекао је средњи блокер Спартка Никола Павловић.

Суботичани имају прилику да другу годину заредом уђу у борбу за титулу првака Србије.

– Наш терен и подршка навијача пуно нам значе, а верујем да свим противничким екипама то представља велики притисак. Наравно, нећемо се опустити ни у једном тренутку, јер је Војводина јако добра екипа, али требало би да искористимо брејк и славимо код куће. Морамо можда мало да будемо смиренији и да сведемо сервис грешке на минимум – додао је Павловић.

Шеф стручног штаба Спартака Ивица Јевтић напоменуо је да је тријумф у Новом Саду само прво полувреме окршаја два војвођанска тима.

– Очекујем добру игру и енергију коју Дудова шума има, уз публику која нас бодри и носи, небитно да ли губимо или побеђујемо. Мој метод рада је такав да форму подижемо за плеј-оф, надамо се другој победи и проласку у финале – истакао је Јевтић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести