КРАЈ СЕЗОНЕ ЗА ОДБОЈКАШЕ ВОЈВОДИНЕ: Новосађани без полуфинала плеј–офа, Карађорђе опет славио након великог преокрета

Одбојкаши Војводине завршили су сезону пошто су елиминисани у четвртфиналу плеј–офа Суперлиге изгубивши идентичним резултатом од Карађорђа и у реваншу – 2:3 (26:24, 25:19, 21:25, 19:25, 13:15).
odbojka
Фото: Ф. Бакић

Поновио се исти сценарио као у првој утакмици у Тополи када су Новосађани водили 2:0 у сетовима, да би им после пала концентрација што је ривал искористио и изборио тај–брејк.

Тамо je виђена изједначена борба, а пресудила је већа мирноћа и концентрација Карађорђа, као и искуство у неизвесним завршницама које носе велики улог.

Када су Новосађани први сет преломили у завршници, низом од четири поена којим су спасили две сет лопте и направили преокрет за вођство од 1:0, чинило се да су добили ветар у леђа за коначан тријумф.

На то је указивала и друга деоница коју је Воша одиграла у даху, чувајући осетнију предност све време – 2:0. Иако су домаћи водили 13:9 у трећем сету, било је назнака да ће гости „закувати“ ствари. Јурили су резултат све време и на сервисе Бекрића успели да преокрену у завршници (22:20) па су бољом игром у том периоду смањили на 2:1.

Све је ишло у правцу тај–брејка, јер се Карађорђе за све питао у четвртом сету. Воша је донекле држала корак, али није озбиљније припретила.

У петом сету Карађорђе је имао иницијативу, повео 6:3, али борбености није мањкало у редовима Воше. Пришла је на поен заостатка и вребала прилику за преокрет. Копитић је био неизаустављив у два напада па је коначно резултат прешао у корист домаћина на промени страна – 8:7.

Играло се поен за поен, а Карађорђе је први дошао до меч лопте – 14:12, а искористио је другу за коначних 15:13 и поново велики преокрет 3:2.

Војводина је ове сезоне са подмлађеним тимом освојила два трофеја - Суперкуп и Куп Србије, чиме је свакако надмашила сва очекивања, али ипак остаје жал да је у плеј-офу могла да прескочи макар прву препреку. 


Звезда и Раднички у полуфиналу

Лидер шампионата Црвена звезда обезбедила је полуфинале победом 2:0 у серији над Таковом из Горњег Милановца, пошто је у обе утакмице славила максималним резултатом, а истим начином је и Раднички из Крагујевца, који је као другопласирани ушао у плеј–оф, прошао даље у дуелу са пожаревачким Младим радником.


К. Бугарски

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести