Окренути дуелу са Сампдоријом

Прво гостовање на југу Србије, прецизније у Сурдулици, могло је умало да се заврши лоше по фудбалере Војводине. Ношени публиком и великом жељом да забележе прву, историјску победу у Суперлиги,

играчи Радника су претворили, већ после 10 минута, у вођство од 2:0. Домаћин је кренуо из све снаге, нису му Новосађани парирали како је шеф стручног штаба Златомир Загорчић испланирао и отуда неочекивана и убедљива предност Сурдуличана.

- Лоше смо ушли у утакмицу и брзо примили два гола - сложио се Загорчић. - После тога били смо принуђени да вијамо резултат и, на крају, у томе смо успели, али нисам задовољан исходом јер смо планирали да у дуелу с Радником освојимо сва три бода. Изборили смо реми, стварали прилике, али гол за победу нисмо постигли.

У овој утакмици Загорчић је замислио да одмори поједине играче, па је у стартној постави било промена. Уместо Жакуле на голу је био Марко Кордић, место Настића уз леву аут линију заузео је Славиша Радовић, а на позицији задњег везног заиграо је Дарко Пушкарић уместо Данила Секулића.
- Чињеница је да сам желео да појединце одморим, али сам од те идеје, како је време одмицало, морао да одустанем - објаснио је Загорчић. - У другом полувремену увео сам у игру Секулића и Палочевића, заиграо је и Шалета Кордић и то је донело резултат. Стигли смо до заслуженог ремија, али тај сусрет морамо брзо да заборавимо.

Пред Војводином је већ сутра пут у Торино, где у четвртак игра прву утакмицу 3. кола квалификација за Лигу Европе, у којој ће јој домаћин бити Сампдорија из Ђенове.- Одмах по завршетку сусрета у Сурдулици, окренули смо се новом, европском изазову који је пред нама и почели да се припремамо за утакмицу са Сампдоријом. Ритам у којем се налазимо је заиста згуснут и добро је што имам 25 играча на окупу, а тиме и могућност да комбинујем и шансу пружим онима за које чланови стручног штаба и ја мислимо да ће најбоље одговорити тактичким замислима.

Првенац у дресу Војводине у Сурдулици је постигао Огњен Ожеговић, а коначни резултат од 2:2 поставио је Мирко Иванић. Стандардно добру партију у везном реду пружио је Новица Максимовић, који је био међу запаженијим појединцима.
- Домаћин је кренуо агресивно, ношен подршком публике, а ми смо јако слабо ушли у утакмицу и због тога смо веома брзо примили два гола - рекао је Максимовић. - Срећом, брзо смо се вратили и домаћин нам више није припретио, а ми смо преузели доминацију на терену и на време смањили вођство Радника.

У другом полувремену смо изједначили, стварали смо шансе и после тога, али нисмо успели да постигнемо и трећи гол, односно да освојимо читав плен. Шта да се ради, немамо времена за жаљење, већ морамо да се окренемо можда и најважнијој утакмици у сезони, са Сампдоријом у Торину. Идемо у Италију да покушамо да остваримо повољан резултат пред реванш на нашем стадиону.

Шта под повољним резултатом мислите?
- Чини ми се да би нам добар био и реми, под условом да постигнемо барем један гол - као из топа одговорио је Максимовић.

А. Предојевић
 

Пекарић и даље неизвестан

Већ дуго у комбинацији за стартни тим Војводине нема капитена Нина Пекарића, који је, на припремама на Златибору, обновио повреду леђа. Искуни штопер је почео да тренира са саиграчима, а др Борка Вукосава, шефа медицинске екипе Војводине, замолили смо за процену да ли ће Пекарић бити кадар да евентуално заигра у Торину.

- Још увек нисам сигуран у Пекарићево стање, тим пре што у последња два дана нисам имао, због пута у Сурдулицу, увид у то како се понаша на тренинзима - рекао је др Вукосав. - Сада ћу га пратити и тек онда ћу моћи да проценим да ли ће од мене добити “зелено светло”. Није још увек прошао све тестове и од њих ће зависити коначна одлука. Што се Мрдаковића тиче, он се осећа боље, али сигурно неће бити спреман за први сусрет са Сампдоријом. Видећемо како ће се осећати и да ли ће бити у комбинацији за реваш у Новом Саду.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести