ЛЕПА УВЕРТИРА ЗА БЕОГРАДСКИ МАРАТОН: Константин Жујовић из вртића „Бреза" победник 28. Дечијег маратона

Константин Жујовић из вртића „Бреза" из Младеновца, победник је 28. Дечијег маратона, који је у суботу одржан у Зоолошком врту у Београду.
с
Фото: ТАНЈУГ/Сава Радовановић

Он је тријумфовао временом 36,5 секунди, што је за само пола секунде спорије од рекорда стазе „око слонаре”.

На корак иза њега стао је Вељко Мандић из вртића "22. октобар" из Сурчина, а треће место припало је Огњену Пешићу из вртића "11. април" са Новог Београда.

Утешна награда, Супер пуж, намењена најспоријем учеснику финала, припала је Мији Каравдић из вртића "Дунавска бајка".

– Дивно је гледати борбеност, спортски дух и лепо васпитање свих учесника 28. Дечијег маратона. Желимо да промовишемо здрав живот, да кроз децу утичемо на родитеље да им физичка активност постане свакодневница, јер нам је рекреација свима потребна да бисмо били здрави и да бисмо се добро осећали. Оно што нам је ове године недостајало је слоница Твиги која је била наш судија 28. година. Међутим, како је директор Зоолошког врта Србољуб Алексић најавио, већ следеће године, на 29. Дечијем маратону нас очекују две нове слоновске судије и ми им се јако радујем – изјавио је директор Београдског маратона Дарко Хабуш.

Фото: ТАНЈУГ/Сава Радовановић

У претквалификацијама је учествовало 15.000 предшколаца из свих 17 градских општина и то говори о величини и значају једног оваквог догађаја, како за сву децу, тако и за град Београд.

Дечији маратон је увертира за најзаначајнији спортски догађај који Београд има, а то је Београдски маратон, већ следећег викенда. Организатори наводе да је другарско обећање прочитао Миодраг Драгићевић, победник Дечијег маратона 2001. године, а сада познати глумац, који није крио емоције и најлепша сећања која га везују за једну овакву манифестацију.

Фото: ТАНЈУГ/Сава Радовановић

Част да први обиђу круг око слонаре припала је деци са инвалидитетом. Након тога, 150 најбржих предшколаца надметало се у 12 квалификационих трка, а победници квалификационих трка надметали су се у веома узбудљивом финалу. Три првопласирана малишана као и Супер пуж ће и ове године бити промотери 37. Београдског маратона који се одржава у недељу, 28. априла.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести