МАРК МАРКЕЗ: Желим да будем што бржи на стази, али не очекујем одмах победе

Шпанац Марк Маркез изјавио је да му је циљ да буде што бржи на стази, али је додао да не очекује победе већ на старту Мото ГП шампионата, преносе шпански медији.
s
Фото: Youtube Printscreen

Маркез је до прошле године возио за екипу Хонде, а онда је прешао у Грезини. Он ће у новом тиму возити заједно са братом Алексом. Екипа Грезинија ће ове сезоне возити Дукати.

- Шампионска очекивања су једно, приступ тркама је нешто друго. Односно, јасно је да ће мој главни циљ на стази да будем што бржи. А ако постанем бржи у првим тестовима, покушаћу то да учиним - рекао је Марк Маркез на званичној промоцији у италијанском граду Ричионе.

Фото: Youtube Printscreen

- Очекивања се не поклапају увек са стварношћу. Иако је јасно да су очекивања навијача већа од мене. Али као што сам рекао, у овом сценарију, мој ће посао да буде да покушам да заборавим на сва та очекивања и да се фокусирам на посао јер ћу морати да останем смирен, посебно на почетку - додао је шпански возач.

Он је последњу титулу у Мото ГП шампионату освојио 2019. године.

- Наравно да бих желео да будем брз, али не могу да замислим да ћу одмах да кренем са победама, јер последње четири године су за мене биле права ноћна мора. У две претходне године нисам победио ни на једној трци. У исто време возићу мотоцикл какав возе два фантастична возача - Франческо Бањаја и Хорхе Мартин, али они имају огромно искуство са њим и освајали су трке, шампионате - нагласио је Маркез.

Он не сумња да ће имати мотоцикл истог квалитета какав ће возити екипе Дукатија и Прамак Дукатија.

- Када се придружите тиму не можете очекивати да сте на истом нивоу - закључио је Маркез.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести