Милица Гардашевић трећа у Дортмунду у скоку удаљ, Новосађанка боља од олимпијске првакиње

Атлетичарка Србије и чланица АК Војводина из Новог Сада Милица Гардашевић освојила је треће место у скоку удаљ резултатом 6,69 м на митингу у Дортмунду којим је почела сезону.
atletika
Фото: Српски атлетски савез

Ученица Марка Милинкова је на митингу бронзаног статуса Светске серије забележила три исправна скока и до последње серије је држала другу позицију.

После преступа у првој серији, Милица је у другој забележила даљину од 6,68 метара која ју је одвела на друго место у јакој конкуренцији од 11 даљашица.

Уследила су потом још два неуспешна скока, те резултат од 6,58 м у претпоследњем покушају. Новосађанка, чији је лични рекорд у дворани 6,90 м (на отвореном 6,91 м) успела је у шестој серији да за центиметар побољша резултат – 6,69 м.

До последње серије Милица је била друга, али је Немица Лора Ракел Милер водећим резултатом у свету ове сезоне од 6,81 м избила на врх, свргнувши је на треће место.

Имала је тада актуелна олимпијска првакиња и двострука светска шампионка, власница и европског злата, Малајика Михамбо прилику да одговори сународници, али је преступила и остала на четвртој позицији, иза наше такмичарке. Најбољи скок био јој је у трећем покушају – 6,65 м.

Друго место припало је Немици Микели Асани – 6,72 м.

Имала је Гардашевићева поред себе на залетишту још једну искусну ривалку, Украјинку Марину Бек-Ромачук, вишеструку освајачицу светских и европских медаља у скоку удаљ и троскоку. Она је сада могла само до шесте позиције скоком од 6,38 м.

Милица Гардашевић ове сезоне циља три велика такмичења за које већ има оверено место, а то су Светско првенство у дворани у Глазгову (1–3. март), Првенство Европе на отвореном у Риму (7–12. јун) и Олимпијске игре у Паризу (1–11. август).

К. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести