НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ У БОКСУ У БЕОГРАДУ: Растко и Садам на висини задатка

Трећи дан такмичења на сениорском шампионату „Старог континента“ у боксу који се одржава у Београду и хали „Александар Николић“ стартовао је победама два српска репрезентативца, Растка Симића и Садама Магомедова.
1
Фото: БСС

У другом мечу прве сесије млади и изузетно талентовани српски ас племените вештине Симић у категорији до 80 кг приказао је врхунски бокс и убедљиво салвадао Естонца Антона Виноградова.

- Веома сам задовољан победом, све је протекло онако како сам и замислио. Доста је било напорно с обзиром да дуго нисам боксовао и као да је ово било нешто ново за мене, али лепо сам се отворио у мечу. Имао сам доста самопоуздања, нарочито кад сам видео колико ме људи бодри са трибина, једва сам се сузрдржао да не заплачем – истакао је након победе Симић.

Фото: БСС

Наредни меч и победа доносе Растку осигурану бронзу, а противник ће му бити  Македонац Исени Арјан који је савладао првог носиоца Јермена Хованисјана Рафајела.

Уследио је судар тешке категорије (до 92кг) репрезентативца Србије Садама Магомедова и Литванца Јокулиса Робертаса у коме је до тријумфа након тешке борбе стигао наш боксер и дошао до прилике да се у наредном мечу бори за медаљу.

Фото: БСС

- Хтео бих свима да се захвалим на огромној подршци. Борба је била заиста тешка, имао сам поблема при одржавању дистанце са противником, али успео сам да победим. Видећемо како ће бити у наставку, максимално се припремам – рекао је Магомедов.

У четвртфиналу Садам ће одмерити снаге са Мађаром Фехером Копанијем.

У категорији до 54 кг српски репрезентативац Тамир Галанов бориће се у другој сесији други меч по реду од 17:54 против Грузијца Ајвазјана Гора. Након овог меча у ринг ће ући и млади српски шампион Јован Николић у категорији до 71кг и бориће се против Грка Караитиса Христоса. Девети меч друге сесије резервисан је за судар српског тешкаша (92+ кг) Душана Велетића против Грка Роулиаса Стилианоса.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести