СПЕКТАКЛ НА СТАЗИ: Никола Миљковић вози у Француској у Клио куп Еврпа 2024

Поред нашег аса који се у претходне две године доказао као изузетно конкурентан возач у Клио купу Европа, овог викенда на стази Ногаро дебитују још два српска такмичара у престижном интернационалном такмичењу – Никола Тошић и Милан Поповић.
s
Фото: TEMPO RACING TEAM

Београдски Темпо рејсинг, на челу са познатим српским аутомобилистом Николом Миљковићем,у нову сезону Клио куп Европа улази јачи за још два такмичара. Екипи су се прикључили Никола Тошић, који је решио да заврши међународну каријеру у картингу и посвети се аутомобилским тркама, као и Милан Поповић, момак који је годинама уназадвелика подршка и важан део Темпо рејсинга, а сада је решио да се и сам опроба као такмичар у ауто-спорту.

-Спремни улазимо у нову сезону и имамо велика очекивања с обзиром на сада већ позамашно искуство и сав занат који сам испекао у претходне две године. Возићу редизајнирани аутомобил, који је добио сасвим нов изглед. Као промотери Реноа, учесници Клио купа од фабрике добијајунове компоненте, тако да смо заменили браник и фарове. И то није све, јер смо одлучили да урадиморибрендинг читавог аутомобила, тако да тркачки Клио сада изгледа као потпуно нов, објашњава Миљковић.

Уочи поласка на прву трку у Француску, наш ас је протеклог викенда имао тестирања на стази НАВАК у кишним условима. Осим позитивних утисака, Никола није пропустио да истакне колико му значи подршка од спонзора.

-Желим да се захвалим Ауто-мото савезу Србије и Агенцији за безбедност саобраћаја на помоћи у припреми за нову сезону, као и Центру НАВАК који ми је за тестирање уступио стазу. У Француску крећемо са два камиона и три аутомобила, пуни ентузијазма и одлучни да пружимо максимум како бисмо остварили циљеве, истиче Миљковић.

Нашу екипу прва трка очекује у Француској, на стази Ногаро, где Миљковић до сада није наступао, али се, каже, добро припремио на симулатору. Први званични тренинзи у новој сезони биће одржани у петак, у суботу следе најпреквалификације, а затими трка. С обзиром да је у недељу у Француској празник, друга трка је померена на понедељак.

КАЛЕНДАР ТАКМИЧЕЊА

30. март – 1.април: Ногаро Француска

26-28. април: Портимао Португалија

10-12. мај: Хокенхајм Немачка

17-19. мај: Мизано Италија

31. мај – 2. јун: Спа Франкоршампс Белгија

23-25. август: Мањи-Кур Француска

12-14. септембар: Барселона Шпанија

4-6. октобар: ЛеКастелет Француска

18-20. октобар: Монца Италија

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести