СТОНОТЕНИСЕРКЕ НОВОГ САДА УЖИВАЈУ У РЕЗУЛТАТИМА У ЛИГИ ШАМПИОНА: Пингпонгом од Париза до Вроцлава

Стонотенисерке Новог Сада већ 10 година константно наступају у европским куповима. Новосађанке се и ове сезоне боре за четвртфинале Лиге шампиона.
с
Фото: СТК Нови Сад

Недавно су играли против шампиона Европе екипе Тарнобржега што је посебно искуство, истакла је у разговору за „Дневник” капитенка СТК Нови Сад Тијана Јокић.

– Играти против светског дрим тима, за кога наступају четири играчице из топ-50 света, је огроман подстрек. Иако смо изгубили у оба меча, можемо да будемо поносне на приказану игру – казала је капитенка Новог Сада.

Она је једина забележила победу за Нови Сад у партији против Кинескиње Ју Фу, некада европске првакиње за се-лекцију Португала.

– То ми је вероватно тријумф каријере и показује да могу да се носим и са таквим играчицама из светског врха.

Стонотенисерке Новог Сада, осим такмичарског дела, имају прилику и да туристички обиђу места у којима гостују. Тако су недавно биле у Француској, где су савладале Жуе ле Тур, па су обишле и Париз. Од многих дестинација, Тијана издваја и Пољску као предивно туристичко искуство.

– Након одигране утакмице, углавном нађе се прилика да цео тим посети неку туристичку знаменитост. Таква путо-вања остају у сећању и по резултату, али и по томе што упознајемо културе и наслеђа других народа – истакла је Јокићева.

Новосађанке у понедељак 4. децембра очекује одлучујући меч у оквиру топ-12 фазе Лиге шампиона. Српски шампи-он дочекаће француски Жуе ле Тур од 18.30 часова у стонотениској сали Спенса. У случају победе, пласираће се у четврфинале, али би им и пораз од 2:3, уз бољу сет разлику, донео велики резултат који су оствариле и прошле сезоне.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести