СВЕТСКИ КУП У ЛИЊАНУ ЗА ПАРАСТОНОТЕНИСЕРЕ: Беби три одличја

Сва три одличја у српској репрезентацији на првом Светском купу за парастонотенисере, који је одржан у италијанском Лињану освојила је Борислава Перић Ранковић (злато, сребро, бронза).
1
Фото: Бронза у синглу за Бориславу Перић Ранковић, фото: Приватна ахива

Наступило је осам наших играча и играчица међу око 300 парастонотенисера из целог света.

Перић Ранковић је у синглу у класи 4 освојила бронзу, пошто је у четвртфиналу победила Тајланђанку Виџитру Јаоин са 3:2, а у полуфиналу је поражена од Индијке Бхавине Пател са 3:0. У женском дублу у класи WД5-10 Борислава је освоила злато са Британком Меган Шеклетон. Оне су у четвртфиналу биле боље од Туркиња Ирем Олук и Нергиз Алтинтас са 3:1, у полуфиналу су победиле Корејке Оејонг Канг и Јоунг А Јунг са 3:1, а у финалу су надиграле Немицу Сандру Миколашек и Францускињу Флору Вотије са 3:0. У миксу је Беба у класи XД7 са Младеном Ћирићем стигла до сребра. У четвртфиналу су победили Немце Томаса Брушлеа и Сандру Миколешак са 3:1, у полуфиналу су савладали Турке Насима Турана и Хатиче Думан са 3:2, а у финалу су поражени од Тајлађана Јутајак Глинбанчуен и Јаион са 3:0.


Следи Светски куп у Пољској

Следећи турнир за наше репрезентативце је крајем марта.

– Наша репрезентација ће прво учествовати на припремама у Пољској, а на крају припрема им је и турнир - Светски куп. У Пољској ће нас представљати Митар Паликућа, Младен Ћирић, Борис Стоиљковић и Зорица Попадић и тренери Срђан Томичић, Лазар Куртеш и Златко Кеслер - закључила је Беба.


– У синглу сам стигла до бронзе, у кимсу са Ћирићем смо велику борбу водили са Турцима у полуфиналу и на крају је једна грешка ривала у петом сету пресудила у нашу корист и домогли смо се финала, где смо изгубили. У дублу са Британком само успеле после пораза у групи од Миколешек и Вотије успеле смо да им се реванширамо у финалу у освојимо злато. Задовољна сам учешћем на турниру, јер је турнир био јак. Два дана смо играли сингл, па један дан дубл и последњи дан микс цео дан. Било је напорно, нисам много тренирала од почетка године, тако да морам да будем задовољна у глобалу. Осталима у репрезентацији је фалило мало среће, јер су имали неке јаче ривале, јер су у мушкој конкуренцији дошли и Кинези - казала је Борислава Перић Ранковић.

У мушком синглу Митар Паликућа је у класи 5 у четвртфиналу изгубио од Кинеза Нингнинг Чаоа са 3:2, Младен Ћирић је у класи 3 у осмини финала изгубио од Чеха Петра Сватоса са 3:0, а Александар Јевремовић је у класи 4 поражен од Јапанца Генки Саитоа са 3:0. У мушком дублу у класи МД8 у осмини финала су победили Брушлеа и Бразилца Луку Карвалхала са 3:2, а у четвртфиналу су поражени од Кинеза Чаа и Панфенг Фенга са 3:0. У класи МД4 Стоиљковић и Јапанац Уно Масанори су у четвртфиналу изгубили од Пољака Томажа Јакимчука и Рафала Цупера са 3:0.

У синглу групу нису прош у класи 2 Борис Стоиљковић, у класи 5 Немања Ћурић, у класи 3 Сања Милатовић у класи 4 Зорица Попадић. У мушком дублу у класи МД8 Јевремовић и Хрват Томислав Шпаљ нису пршли групу, као и Ћурић и Украјинац Васил Петрунив. У женском дублу у класи WД5-10 групу нису прошле Мијатовићева и Попадићева. У миксу у класи XД10 групу нису прошли Паликућа и Попадић и Ћирић и Мијатовић.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести