Војводина опен 2022. голф турнир: Никола Ћујић ушао у историју

На теренима Голф клуба “Центар” у Жабљу одржан је први међународни турнир „Војводина опен 2022” који је окупио око 40 такмичара из Румуније, Словеније, Македоније, Хрватске, Црне Горе и Србије.
с
Фото: Г. Маленовић

Турнир је организовала Голф асоцијација Војводине, уз свесрдну помоћ Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Виђене су одличне борбе у све четири категорије, мушкарци А и Б, жене и јуниори. Невреме, које је у једном тренутку протутњало Новим Садом и околином, у једном тренутку је прекинуло такмичење, али је оно срећом убрзо настављено.

Победник првог турнира „Војводина опен 2022“ је Никола Ћујић, који иначе живи и ради у Шведској и тамо наступа за клуб „Васаторп“. Он је први носилац прелазног пехара, иначе скулптуре „Голфера“ нашег чувеног вајара Јована Солдатовића.

– Веома сам задовољан резултатом, јер је остварен у изузетно тешким условима, пошто је током такмичења било и невреме, дувао је и јак ветар. Конкуренција је била добра, може да буде и јача, али за прво издање овог турнира је било задовољавајуће. Заправо сам почео да играм голф на овом терену, затим сам прешао у Београд, а онда када сам се пре четири и по године одселио у Шведску учланио сам се у тамошњи клуб – казао је Ћујић, коме је ово већ 13. голф сезона и који је и шампион Србије у меч плеју.

У А категорији за мушкарце злато је припало Дину Јусуфовићу са 70 удараца, сребро Радомиру Галошевцу са 71, а бронза Жељку Миловцу са 72 ударца. У Б категорији за мушкарце најбољи је био Петар Радаковић са 54 поена, други је био Жељко Исаков са 50, а трећи Драган Милосављевић са 38. Код жена је славила Леа Кањух са 38 бодова, испред Тање Ковачевић, која је имала 36 и Јасне Дамјановић са 35 поена. У категорији јуниора прво место са 33 поена освојио је Душан Бустић испред Алексеја Милића, који је сакупио поен мање.

Фото: Г. Маленовић

– Годинама успешно сарађујемо са Голф асоцијацијом Војводине. Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за спорт и омладину овај турнир су препознали као такмичење од изузетног значаја за АП Војводина. Надам се да ћемо и у будућности успешно сарађивати. Голф је веома леп спорт, који ми свесредно подржавамо, и један је од оних где је Првенство Војводине отвореног типа, па могу да учествују и такмичари из иностранства, а то подиже значај тим надметањима – казала је Аранка Биндер, подсекретарка Секретаријата за спорт и омладину.

Председник Голф асоцијације Војводине Саша Јокић био је веома задовољан како је турнир протекао.

– Све је протекло како смо и планирали, имали смо велики турнир, дошло нам је доста играча из иностанства. Да смо можда раније кренули са позивима било би још више играча, али с обзиром на то да је ово први овакав турнир презадовољан сам. Голфери су се борили за пехар Јована Солдатовића. С породицом Солдатовић смо направили договор да скулптуре голфера, које је за живота направио буду трофеј за победника „Војводина опена“. Скулптура је оригинал, прелазни је пехар, који остаје у просторијама Голф асоцијација Војводине, а реплике такмичари носе са собом – рекао је Јокић.

Током надметања одржан је и демо дан, током којег су заинтересовани могли да науче основе голфа и осете чари овог спорта. Окушали смо се и ми, представници седме силе, као и прослављена стрелкиња Аранка Биндер.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести