Партизан у Лиги европе у Лондону игра са Тотенхемом

Фудбалери Партизана у среду у Лондону играју утакмицу петог кола групне фазе Лиге Европе против Тотенхема. Црно-бели немају императив победе јер шансе за пласман у наредну рунду не постоје, али имају мотив да се

још једном на прави начин одмере са великим фаворитом. Желе да покажу да добра игра из првог сусрета није била случајност и да су способни да се такмиче на европској сцени.

- Имамо част да играмо у колевци фудбала, пред пуним стадионом, што је довољан мотив за моје фудбалере да одиграју на свом максимуму и да се покажу у најлепшем светлу против једне од најбољих екипа Премијер лиге. После тешког распореда којег смо имали, ова утакмица нам долази као права посластица и верујем да ће играчи то умети да искористе – рекао је стратег црно-белих Марко Николић.

Тренер очекује да меч у Лондону сличи оном у Београду, што подразумева да ће домаћин изаћи са комбинованим саставом.

- Њима је приоритет Премијер лига и верујем да нам неће супротставити најјачи тим. Пласман у наредну фазу Лиге Европе су обезбедили, па је то и разлог више за моје прогнозе. Међутим, ко год да истрчи на терен биће то врло јак састав. Очекујем сличан меч оном у Београду, са великом борбом и неопходном такмичарском тензијом.

Навијачи Партизана су у првом дуелу једним транспарентом увредили навијаче Тотенхема. Поставља се питање, боје ли се у Партизану некаквог одговора, у крајњем случају, и за своју безбедност.

- Провокација у Београду је била гест мањине, док клупска историја говори да нисмо антисемити. Јасно смо се оградили од таквог поступка и верујем да никаквих проблема нећемо имати у Лондону.

Стратег црно-белих је истакао да је задовољан тренутном формом екипе, али да је далеко од спокојности јер тим очекују још три утакмице у домаћим такмичењима.

- Јесења титула нам не доноси пехар, као ни пласман у Лигу шампиона. Не задовољавамо се малим стварима, наши циљеви су много виши. Потребно је задржати овај ниво игре, па ако се за то укаже прилика, заслужити славље у мају наредне године.

Николић је још једном истакао да су играчи прегаоци свих успеха клуба ове јесени и да их тешко нешто може спречити да наставе у том стилу.

- Момци са поносом носе црно-бели дрес, изнад су свих проблема. Имамо добру атмосферу, коју, сигуран сам, ништа неће моћи да поремети – истакао је Николић.

И. Лазаревић

 

Плате после Тотенхема

Финансијска ситуација у Партизану је тешка, касни се са платама играчима. Када су се фудбалери побунили, у једном тренутку, проблем је решен, али само делимично. Фудбалери очекују исплате, а договор са Управом клуба је постигнут да оне стигну после утакмица са Тотенхемом и Новим Пазаром.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести