Петровић: Приоритет је да тенис приближимо деци

Генерални директор компаније "Дунав осигурање" Мирко Петровић, кандидат за новог председника Тениског савеза Србије (ТСС), као приоритете за наредни период

издвојио је приближавање тениса деци, подршку клубовима и подизање квалитета у раду са јуниорима.

"Циљ је да приближимо тенис деци, да овај спорт буде јефтин за родитеље, а забава за децу. Кроз програм 'Тенис 10' да пружимо подршку клубовима у едукацији, али и по питању инфраструктуре. Коначно желимо и да подигнемо квалитет у раду са најталентованијим јуниорима, да се направи озбиљна селекција, а у том делу имаћемо помоћ од Марјана Вајде, тренера Новака Ђоковића", рекао је Петровић на конференцији за медије.
Он је образлажући своју кандидатуру истакао да је одлучио да прихвати изазов након подршке коју је добио од клубова, а посебно од најбољег тенисера света Новака Ђоковића.

"Желим да успоставимо нови концепт како бисмо могли да идемо даље и спремно дочекамо завршетак каријера златне генерације. Пре неколико година у Србији смо имали 4.700 играча, а данас нешто више од две хиљаде и уколико се ништа не промени могли би да се вратимо на време са почетка 2000. када смо имали само 1.000 играча и све то у периоду када имамо најбољег играча света, две играчице које су биле прве на ВТА листи, титулу у Дејвис купу и финале у ФЕД купу", рекао је Петровић.

Потпредседник ТСС Горан Ђоковић истакао је да је у претходном периоду заједно са Петровићем обишао скоро све клубове у Србији и позвао их да гласају за њега на изборној скупштини.

"Имамо решење, можемо да вратимо тенис на узлазну путању. Петровић је породични пријатељ, он је на почетку каријере много помогао Новаку и захваљујем му се на томе", истакао је Ђоковић.

Изборна скупштина Тениског савеза Србије одржаће се 20. априла.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести