Постоље у Токију велика жеља

Некадашњи српски олимпијац Дарко Мајсторовић изабран је за новог председника Веслачког савеза Србије и после две деценије заменио је Дарка Ђунића.

Мајсторовић је добио једногласну подршку на Скупштини, па ће у наредне четири године бити на челу Савеза, све до краја Олимпијских игара у Токију.За потпредседнике изабрани су Зоран Панчић и Борислав Савић, Виктор Николић је нови председник Извршног обора, док Небојша Јевремовић остаје генерални секретар.

- Указана ми је оргромна част, истовремено и велика обавеза, да преузмем руковођење Веслачким савезом Србије. Иза претходне гарнитуре је 20 година мукотрпног рада, кренуло се од нуле, али се огромним залагањем, фанатичним радом и чврстом вером у стартегију развоја дошло до тога да Веслачки савез Србије иза себе има импозантне резултате у свим сегментима - рекао је Мајсторовић.

Он је додао да му је један од задатака да подигне резултатску лествицу, а као главни навео је медаљу на Играма у Токију. - Постоље на Играма у Токију 2020. поставља се као један од приоритетних резултатских циљева новог руководства. У складу са тим задатком морамо у наредном олимпијском циклусу да оформимо барем две-три посаде које ће бити у најужем кругу кандидата за медаљу у Токију. Посао нам је знатно олакшан будући да је Савез у протекле две деценије створио завидна средства за рад, а ту мислим на чамце, весла, ергометре, бицикле, стазе и осталу неопходну опрему - поручио је нови председник Савеза.

Савез је прогласио лауреате у 2016. години. Призања су добили: ученисци Олимпијаде чланови двојца без кормилара Милош Васић и Ненад Беђик, дубл скула Марко Марјановић и Андрија Шљукић, затим освајачи златне медаље у двојцу без кормилара на Светском првенству за сениоре до 23 године у Ротердаму, Виктор Пивач и Мартин Мачковић, као и вицешампиони у четверцу са кормиларом на Европском првенству за јуниоре Вук Младеновић, Веселин Тричковић, Вања Обрадовић, Дамјан Лазић и кормилар Лука Младеновић.

Посебну награду за блиставе резултате, изузетан допринос развоју и популаризацији  веслања, те 25-годишњу репрезентативну каријеру добио је Никола Стојић, који је ставио тачку на веслачку каријеру.

С.Р.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести