Превише глупости већ направљено

Национални фудбалски тим Србије завршио је петодневне припреме у Бечу и преселио се у Копенхаген, где га у суботу (20,45) очекује пресудни мегдан у квалификацијама за Европско првенство.

 Бодови против Данаца су нам неопходни за продужетак наде да се можда умешамо у борбу за одлазак на ЕП, а реми и пораз дефинитивно нам затварају врата завршне смотре Евро фудбала. У табору „орлова“ протеклих дана акецнат је стављен на игру одбране, јер ако овај сегмент буде функционисао како треба, бићемо ближи тријумфу. Штоперски тандем, први пут против Азербејyана, чинили су Матија Настасић и Никола Максимовић, а мрежа против скромног ривала није остала нетакнута.

- Није то била наша грешка, већ добро погођен шут с дистанце. Једноставно, десило се, али практично опасности по наш гол није било. Контролисали смо игру и изборили победу која нам пуно значи на пољу самопоуздања. Јасно је да нас против Данаца чека далеко озбиљнији посао. Скаутирали смо их, на тренинзима радимо пуно како би створили предуслове да неутралишемо њихове квалитете, искористимо наше адуте и дођемо до бодова - истакао је Максимовић.

Све поузданије делује Матија Настасић, који је имао запажену сезону у дресу Шалкеа.
- Да би се отклонио притисак који увек постоји, неопходна је пуна концентрација током утакмице. Ситни детаљи су важни, они кроје резултат. Посебну пажњу током припрема посветили смо баш тим „ситницама“. Треба нам хладна глава да не би правили глупости на терену, којих је било превише у овим квалификацијама. Свесни смо колики је улог у Копенхагену, на нама је да посао одрадимо максимално у сваком смислу, да се након сусрета погледамо у очи и констатујемо да смо оставили срце на терену - вели Настасић.

Данци су нас у Београду баш надиграли, деловали смо немоћно, па постоји бојазан да се нешто слично не понови у реваншу.
- Били су бољи, бржи, деловали су свежије. Невероватно слабо смо одиграли тај сусрет, иако смо повели. Наиђе такав дан, када вам ништа не иде. Истина, нама се често дешавају такве ствари. Ево шансе да покажемо колико вредимо и можемо. Ово је нови испит, нема у фудбалу реприза - поручио је Настасић.

Табор српске селекције је, због повреде, већ напустио Гудељ, али накнадних позива неће бити. Чини се да ће селектор Ћурчић начинити одређене промене у саставу у односу на стартере против Азербејyана, што би могли да потврде преостали тренинзи у Копенхагену.

З. Рангелов 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести