Прошло време увоза

Ни највећи оптимисти пре почетка овогодишњег првенства нису могли да наслуте седам победа фудбалера Војводине у осам суперлигашких кола. Само што је сезона почела, а отишао је вероватно најбитнији играч,

дотадашњи капитен Немања Радоја. Беспарица је учинила своје, великих појачања није било, али је млада екипа надмашила рекорд из сезоне 1995/96, никада Воше након поменутог периода није забележила више победа.

Ове бројке још  више добијају на значају ако се зна још један податак, од 30 фудбалера који тренутно чине комплетан професионални погон (рачунајући и играче који су на позајмицама у другим клубовима), чак 23 поникла су у омладинској школи. То је више од две трећине тима, што је вероватно реткост и у европским оквирима. На Ветернику су поникли:голмани Јованић, Милинковић – Савић, Роцков и Кордић, бекови Николић, Настић и Кочовић, штопери Бабић, Панков и Милко Новаковић, везисти Полетановић, Зоговић, Иванић, Макарић, Луковић, Асани, Спремо, Секулић, Боба Новаковић и Гаћиновић и нападачи Веселиновић, Гргић и Илић. То је део унапред осмишљене стратегије клуба са „Карађорђа“, јер сва је прилика да масовног увоза, сличном оном од прошлог лета, у скорије време неће бити ни у траговима.

- Када је садашња управа дошла у клуб, добио сам подршку председника и комплетног Управног одбора да се ослонимо, пре свега, на играче из властитог погона и захвалан сам им на томе – каже спортски директор Младен Јованић. – Слично је било и када смо састављали стручни штаб, њега чине бивши играчи Војводине који имају искуства у раду са млађим категоријама. Напросто смо одлучили да форсирамо нашу децу, па како нам буде. Преузели смо одговорност и стали иза момака који су овде поникли. Тренер Марић и његови сарадници су били довољно храбри да се упусте у такав систем и очигледно је да се то показало исправним.
Наравно, немогуће је на дужи период ослонити се само на властиту омладинску школу. Појачања су неопходна, њих ће свакако бити и поред тренутне беспарице, али по јасним критеријумима.

- Доводићемо играче са стране, али они у старту морају да покажу да су квалитетнији од оних који долазе из омладинске школе. Тек тада њихов ангажман има смисла – јасан је Јованић. 

  Д. Кнежић

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести