Раднички Крагујевац: ФСС неком мајка, а неком маћеха

КРАГУЈЕВАЦ: Фудбалски клуб Раднички из Крагујевца саопштио је данас да се клуб налази у великим финансијским проблемима

и да разматра могућност да иступи из Суперлиге, пошто је незадовољан третманом Фудбалског савеза Србије.

У саопштењу које је објављеном на званичном сајту клуба и са насловом "ФСС неком мајка, а неком маћеха", крагујевачки клуб тражи исти третман као сви клубови из Суперлиге.

"Раднички се налази у изузетно тешкој финансијској ситуацији и једини је клуб у Србији који нема неизмирене обавезе према другим клубовима и ФСС. Рачун клуба није у блокади, а клуб се финасира претежно средствима из буџета града. Дугови која је ова управа наследила од предходних износе око 1,2 милиона евра и то према бившим играчима и тренерима", наводе Крагујевчани.
У саопштењу се истиче да се играчима, тренерима и запосленима дугују зараде за последња четири месеца.

"Клуб је годинама трошио више новца него сто је успевао да обезбеди, иако су средства која је град издвајао била и више него довољна. Оно сто смо ми као управа успели да урадимо је да трошкове смањимо у значајној мери, за готово читавих 50 одсто".
Раднички се прошле недеље обратио за помоћ председнику ФСС Томиславу Караџићу како би им омогућио финансијску позајмицу од пет милиона динара или помогао око наплате потраживања од Партизана у износу од 8,3 милиона.

"Господин Караџић обавестио нас је да и други клубови траже позајмице, али да ФСС није у могућности да свима помогне. Констатовали смо да Радницки, за разлику од других клубова, нема неизмирене обавезе према ФСС-у на име раније узетих позајмица, као и да смо можда и једини клуб који према другим клубовима нема дугове. Караџић је предложио да ФСС преузме обавезу измирења дуга који Партизан има према нама, а да ће Савез од будуцих прилива које београдски клуб има од УЕФА тај новац од њих наплатити, што су црно-бели прихватили".

У саопшењу се даље наводи да су након тога Крагујевчани покушали да ступе у контакт са Караџићем, али да у томе нису успели.

"Сматрамо да смо на овај начин доведени у неравноправан положај са другим клубовима у лиги који имају активне позајмице код ФСС, као и да смо нечињењем председника ФСС доведени у заблуду. Због овога, али и немогућности да нам се помогне да наплатимо наша потраживања, најозбиљније разматрамо могућност да не наставимо даље учешће у ЈСЛ, односно да из исте иступимо", ппоручују из Крагујевца.
Танјуг

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести