Ракић донео победу Белим дворима

Фаворити су се јуче мучили на 54. традиционалном “Дневниковом” турниру у малом фудбалу. Екипа Мићко тренд која је прошле године освојилка треће место, једва је извукла бод у сусрету са Рестораном Јединства из Руменке,

Бели двори Макс бет је до победе дошао након истека регуларног дела сусрета, Зоран Ракић је успео да искористи седмерац,а и Пет пријатеља су једва стигли до победе у сусрету са против ФК Центра.  Меч између Фризерског салона Мићко тренд  Кафе Јединство завршена је без победника. Можда је то био и прави одраз снага на терену имајући у виду да њихов сусрет није био претерано узбудљив и борбен. Фризери, предвођени двојицом суперлигашких играча (Радник, Сурдулица), први су дошли до вођства. Лазар Ђурђевић је дошао у посед лопте и савладао голмана Јединства Марка Миткова. Развој ситуације на терену није наговештавао промену резултата, али су Руменчани “изводили” трећи корнер. Ударац с беле тачке прецизно је извео Дамир Лимани, чиме је стављена тачка на ову утакмицу.

Иако су имена фудбалера који бране боје екипе Белих двора Макс бет наговештавала да ће лако изаћи са Сланинарима запад, то се ипак није догодило. Бели двори су тек у самом финишу дошли до победе и то из пенала, досуђеног после три корнера, које је одлично извео Зоран Ракић. Само што је утакмица почела сланинари су дошли до вођства. Дејан Кресоја је примио лопту, окренуо се и смирено је послао иза леђа Немање Бузаџије, иначе голмана Индекса.

Бели двори су заиграли конкретније, уследио је преокрет после два гола чији су егзекутори били Чедомир Томчић и Милан Чичић. Проклетство три корнера осетили су најпре Бели двори, пошто је Дејан Кресоја био сигуран извођач пенала за сланинаре. И са друге стране Сланинари су скривили три корнера, па је за ново вођство Белих двора из пенала био заслужан Чедомир Томчић. И када су сви присутни мислили да ће доћи до поделе бодове, Сланинари су несмотрено, трећи пут,  послали лопту у корнер и поклонили Белим дворима пенал, а уједно и победу, пошто Зоран Ракић био сигуран извођач са беле тачке.

Пет пријатеља из Темерина и ФК Центар одиграли су утакмицу без шмека која није испунила очекивања присутних. Темеринци су деловали сигурније и уиграније. Пет пријатеља до победе су дошли головима Зорана Зукића после две уигране акције. Десетак секунди пре краја утакмице једини гол за ФК Центар постигао је Александар Кораћ.

Ресторан Зак је пре два дана одушевио, а сада је поклекао у дуелу са Фризерским салоном ИМ.  Можда је одлучио промашај Страхиње Крстевског с беле тачке, када је у финишу првог дела није постигао погодак с пенала. Његов ударац одбранио је голман “фризера” Младен Ивић.

У дуелу петлића између екипа Другари и Младост Војводина играо се сјајан мали фудбал. Већ у 1. минуту Будраковић, дечак одличне технике и луцидних потеза, довео је Другаре у вођство, али два минута касније изједначио је Анушић. Рерђале су се лепе акције. Нерешен  резултат би можда био и најреалнији исход овог сјајног меча, али да тако не буде постарао се Милош Јовић, који је у полседњем минуту искористио шансу за 4:3.

У категоријим млађих пионира јуче су се састали екипе Тика така и Футог 04. Футожани су почели боље, промашили су неколико шанси, да би за то били кажњени, када је Синиша Петрић постигао погодак. Ипак, до одласка на одмор Вељко Ерић је изједначио резултат, а Душан Павловић довео Футог у вођство.  Футожани нису дозвололи изненађење. Головима Алексе Гагића, а потом и Николе Волаша, славили су са 4:1.

У другом мечу млађих пионира, виђено је доста борбености, трчања, али не и голова, у утакмици коју су одиграли РФК Нови Сад и Кафе бар Херманос. Новосађани су имали иницијативу, коју су успели да крунишу  тек у 6. минуту другог полувремена, када је победоносни гол за Новосађане постигао Стефан Павловић. 

Г. Ковач
Ј. Галић
Д. Кнежић   

Девојчице равноправне с дечацима

У конкуренцији петлића  такмиће се и младе фудбалерке ЖФК Војводине, истина оне су нешто старије од противника, али сасвим се равноправно се носе са дечкићима.  У мечу са Орлићима младе даме су губиле, били су на рубу пораза, али су у последњим минутима успеле да да изједначе резултат. Прво је у претпоследњем минуту сјајан гол постигла  Милица Стојић, а у буквално последњим секундама, њена партнерка у нападу Оливера Арсенин је изједначила резултат.

Резултати

Петлићи

Другари – ФК Младост Војводина  3:4 
Орлићи - ЖФК Војводина  2:2
Млађи пионири
Тика така – Футог 04  1:4
РФК Нови Сад – Кафе бар Херманос  1:0
Кадети
Кућерак – СФЖ Бабић  2:1
Сениори
Ресторан Зак – Фризерски салон ИМ  1:3
ФС Мићко тренд – Кафе Јединство  1:1
Бели двори Макс бет – Сланинари запад  4:3
Пет пријатеља – ФК Центар  2:1
Кућерак – КФЗ Бабић (Клагенфурт)  2:1

Четвртак
14.30: Сале лагери – Тика така (мп)
15.05: Софекс – Парадизо (п)
15.40: Футог 04 – Казино Гаја (п)
16.15: Ауто сервис Дуки – Вин фарм (п)
16.50: СТР Заптивач - АС Кудрић (к)
17.25: Електро тим – ЦИАК (с)
18.00: Гранд турс – Кафе Лугано (с)
18.35: Кафана код Чика Јове  - ФС Миа – Н+ (с)
19.10: Интернационал – Кафе Стендал (с)
19.45: Кастело рођенданионица – Кафе Паперони дуо (в)
Петак
14.30: Агенција Сабљар – Орлићи (петлићи)
15.05: Ван тим – Ново насеље (мп)
15.40: П. Телеп Боплесников – Алмонд (п)
16.15: Бачка (Ђурђево) – Футог (п)
16.50: Фасада – Братис паб (к)
17.25: Фризески салон ИМ – Нова школа (с)
18.00: Школска књига – ЦИАК (с)
18.35: Бели двори – Сервис Вујић (с)
19.10: РТВ Војводина – Кафе код Чика Јове (с)
19.45: Ненад Кнежевић – Макс бет (В) 
 

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести