Расположени бекови Новосађана

Војводина –БСК Борча 4:0 (1:0)

ВЕТЕРНИК:  Терен у ФЦ „Вујадин Бошков“, гледалаца: 250, судија: Брдар (Нови Сад). Стрелци: Антић у 32. и 70, С. Бабић у 46. и Стаменић у 74. минуту.

ВОЈВОДИНА: Роцков, Лакићевић, Планић, Ковачевић, Пушкарић, Антић, Вукасовић, Палочевић, Малбашић, С. Бабић, Спремо (Стаменић).

БСК БОРЧА: Шегавац, Антонијевић, Хајдин, Мачковић, Цветковић, Киковић, Петронијевић, Поповић, Фуртула, Јокић, Дабић. Играли су још: Богдановић, Павловић, Обадовић, Гојковић, Пађен, Жмирић, Драшковић, Балетић, Станковић, Ванчаговић.

У новој провери форме коју су имали, иако по веома хладном и ветровитом времену, фудбалери Војводине игром су задовољили гледаоце, али и свог тренера Драгана Ивановића. Савладали су, резултатски убедљиво, екипу прволигаша БСК-а из Борче, а тон игри давали су бекови, троструки асистент Иван Лакићевић и двоструки стрелац Никола Антић. Уз њих, веома запажен био је и задњи везни фудбалер Марко Вукасовић, баш као и капитен Дарко Пушкарић, односно креатор игре Александар Палочевић, мада се мора рећи и то да су и остали младићи којима је Ивановић указао прилику деловали доста добро на терену.

Нешто опуштеније ушли су црвено-бели у сусрет, па су гости из Борче имали две-три лепе прилике да постигну гол, али је млади голман Никола Роцков био на висини задатка. Како је време одмицало, Воша је играла све  квалитетније и стигла до вођства у 32. минуту, голом Антића. У наставку је домаћи састав деловао све боље, па је, већ на самом почетку наставка дуплирао вођство после гола Бабића, а повољан утисак комплетирали су поново Антић и једини резервиста који је ушао у игру – Урош Стаменић.

- Нисмо добро ушли у утакмицу и било нам је потребно време да пробијемо својеврсну тркачку баријеру коју смо имали – рекао је Драган Ивановић. – Желео сам у овој утакмици да видим игру по боковима којој тежим, али је у првих 30 минута то било доста слабо. Касније је све кренуло у бољем правцу и имао сам разлога да будем све задовољнији.

До почетка пролећног наставка првенства у Суперлиги Србије, остало је још недељу дана, а шеф стручног штаба Новосађана желео би да током наредне недеље његов тим одигра још један сусрет.

- Покушаћемо да за среду организујемо дуел с екипом ЧСК-а у Челареву, јер је тамо добар терен и тај сусрет би нам јако добро дошао – додао је он. – У односу на тим који је данас играо, сигурно је да ће Марио Маслаћ заузети централну позицију у штоперској линији уместо Ковачевића, а највероватније је да ћемо потражити место и за Дејана Мелега у маневру. Велику дилему имам за позицију голмана, односно још нисам одлучио да ли ћу шансу указати младом Емилу Роцкову, или нешто искуснијем Николи Перићу.

А. Предојевић

 

Потписали Лотинац и Грк Харонтакис

Екипа Војводине је богатија за два нова првотимца. Уговор на годину дана потписао је некадашњи играч Новог Пазара Емир Лотинац, а стигао је и дорашњи леви спољни фудбалер грчке Верије Јанис Харонтакис.

Очекује се да у недељу потпис на обавезу према црвено-белима стави и некадашањи нападач Партизана, Рада и турског Газиентепа Немања Којић.

 

Бурековић на позајмици у Челику

Џенан Бурековић, леви бек Новосађана, није успео да се наметне новом шефу стручног штаба Војводине и, како сазнајемо, на пролеће ће носити дрес матичног Челика из Зенице, у којем ће играти као уступљен фудбалер. Позајмица ће трајати до краја првенства, а тада ће се поново вратити у Нови Сад и конкурисати за састав Војводине.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести