Реми охрабрења пред новосадски реванш

Војводина је изборила реми у првом сусрету двомеча с екипом МТК, али је утисак да су Новосађани могли и да победе у Будимпешти.

МТК – Војводина 0:0

БУДИМПЕШТА: Стадион „Ференц Суса“, гледалаца: 1.500, судија: Валери (Италија). Жути картони: Торгеле, Варга, Ваднаи (МТК), Пушкарић, Динга, Василић (Војводина).

МТК: Хегедиш 7, Беше 6, Вукмир 6, Гргић, Ваднаи 6, Тијам 7, Ваш 6, Штерштик 6 (Рамос 6), Канта 7, Варга 6 (Сатмари), Торгеле 7 (Шрамел).

ВОЈВОДИНА: Жакула 8, Василић 7, Динга 6, Ђурић 7, Настић 7, Секулић 7, Пушкарић 7, Палочевић 6 (Стаменић), Станисављевић 7, Иванић 7 (Ш. Корић), Мрдаковић 6 (Максимовић).

Међутим, сусрет је завршен без голова, иако је било прилика пред оба гола.

Утакмица је почела иницијативом домаћина, који је, било је то очито, желео да што пре стекне предност. Рачунали су фудбалери МТК-а, како је и најавио њихов тренер Ласло Чаба, да су искуснији и да је то адут којим треба да се руководе. С друге стране, Новосађани су у дуел ушли с малом дозом нервозе, али су, уз помоћ око 300 навијача који су допутовали у Будимпешту да их бодре, брзо успели да успоставе равнотежу.

Први ударац ка голу голмана Хегедиша, Војводина је упутила у 15. минуту, када је Дарко Пушкарић, из слободњака са око 30 метара, упутио прецизан, али недовољно јак шут. На другој страни, мађарски тим покушавао је да у нападу стекне предност преко опасног Шандора Торгелеа, али је искусни Игор Ђурић осујећивао те покушаје. Ипак, у 27. минуту погрешио је најмлађи, 17-годишњи играч Војводине Доминик Динга, Торгеле му је отео лопту, а онда га је млади штопер ухватио рукама и оборио. Уплашили смо се да ће Италијан Валери евентуално посегнути за црвеним картоном, али је он био благонаклон и Дингу казнио жутом картом.

У нападу Војводине доста одсечен био је Миљан Мрдаковић, који није добијао употребљиве лопте од играча из средине терена. Он је доста претрчао, водећи битку с хрватским интернационалцем Матом Гргићем, али није успевао да стигне у гол шансу.

Велику прилику МТК је имао у 40. минуту, када је Канта сјајно упослио Ваднаија, овај је претрчао неких двадесетак метара и изашао пред Жакулу, али је искусни чувар мреже Војводине био опрезан и падом у ноге осујетио је домаћина у настојању да поведе. Могли су гости да нешто више направе у 43. минуту преко Иванића, али је лепу прилику имао и Варга у 45. минуту када се нашао у одличној позицији, али је лоше захватио лопту.

У почетку наставка први су запретили домаћи фудбалери, када је Торгеле шутирао са десетак метара, али је Жакула био на правом месту и лако отклонио опасност. После тога игра се умирила и оба тима настојала су да успоставе доминацију на средини терена. Шанси пред головима није било, а благу иницијативу имао је тим из Новог Сада. У 63. минуту Златомир Загорчић, уместо Палочевића, на терен је послао младог Уроша Стаменића, најављујући тим потезом жељу да Војводина заигра офанзивније и постане опасније по гол МТК.

У 75. минуту одлично је по левој страни прошао Станисављевић и одлично шутирао са око 18 метара, али је Хегедиш избоксовао лопту, а два минута касније прво је Иванић погодио, али спољњи део мреже, а потом је шут Мрдаковића на путу ка мрежи зауставио неко од одбрамбених играча домаћина. Војводина је била све отреситија и била је све ближе циљу, односно постизању гола.

У 84. минуту, после акције Иванића, Мрдаковића и Стаменића, шутирао је Секулић, нажалост преко гола. Одбрана Мађара деловала је доста успаничено у сваком новом налету Новосађана, али је њихова мрежа и даље мировала. До краја сусрета ни један од ривала није више желео ништа да ризикује и сусрет је завршен без голова.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести