Рибница за загревање

У четвртак почиње оно право. Одбојкаши Војводине НС семе крећу у напад на титулу, а у четвртфиналу доигравања очекује их сусрет с Рибницом.

Краљевчани су се у последњем колу изборили за седмо место, али најважније за њих је што су у завршници лигашког дела шампионата избегли играње плеј-аута па је сам пласман у плеј-оф за њих велика ствар.

С друге стране, Новосађани улазе у плеј-оф размишљајући само о пехару и ништа мање их неће задовољити, а током сезоне су показали да имају квалитет и жељу за највише домете. У доигравање улазе са седам везаних победа у првенству и то је разлог више зашто од њих треба очекивати да брзо и без проблема прескоче Рибницу, те да се након тога окрену мислима ка полуфиналу, а сви се надају и финалу.

Ипак, у новосадском одбојкашком гиганту не размишљају много унапред, већ корак по корак иду ка остварењу овосезонских снова.

- Научили смо лекцију и веома добро знамо да нема лаког противника и унапред добијене утакмице. То нам се донекле и обило о главу у оном несрећном полуфиналу Купа које више не желим да помињем. Објективно смо квалитетнији од Рибнице, то смо показали и недавно у нашем последњем сусрету у првенству па не би смело да буде проблема, али ћемо бити обазриви. Рибница је опстанком испунила своје циљеве и биће растерећена, а наше амбиције су познате и стога је озбиљност неопходна и заиста очекујем да ћемо посао завршити у два меча – рекао је средњи блокер Војводине НС семе Борислав Петровић.

Највероватније два меча с Рибницом требали би да буду добра увертира за полуфинале плеј-офа и потенцијални сусрет с Новим Пазаром.

- Добро тренирамо и здрави смо и то је у овом тренутку најважније. Последњих неколико седмица подигли смо ниво рада, али и тимске свести и много озбиљније приступамо свакој обавези. Још имамо резерве у нашој игри и сигурно је да ћемо још напредовати како плеј-оф буде одмицао и како се буде ближила борба за титулу. Не размишљамо о томе превише, желимо да идемо степеницу по степеницу и да подижемо ниво игре јер само тако можемо до успеха. Чека нас доста препрека на путу до титуле, али се надам да ћемо их све прескочити и испунити циљеве, а везаних седам победа у шампионату само помаже нашем оптимизму – истакао је Петровић.

М. Ристић

Почиње четвртфинале

Четвртфинале плеј-офа почиње данас мечом Ниш - Партизан од 16 часова, а остале утакмице играће се сутра: Црвена звезда – Раднички (18), Нови Пазар – Спартак (Љ) (18), Војводина НС семе – Рибница (18.30).

Реванши су на програму код слабијепласираних у суботу и недељу: Партизан – Ниш (субота, 17), Раднички – Црвена звезда (18), Спартак (Љ) – Нови Пазар (19), Рибница – Војводина НС семе (19).

Евентуалне треће утакмице играле би се 22. и 23. марта.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести