РК Војводина представила нове играче

У Рукометном клубу Војводина, нашем шампиону и освајачу националног Купа, представљена су појачања, која ће од следеће сезоне носити црвено – бели дрес у груној фази Лиге шампиона Европе и СЕХА лиги.

Потрудили су се Новосађани да доведу заиста квалитетне играче, а сигурно најзвучније име је Рус Алексеј Растворцев, који игра на позицији левог бека. Он је одиграо 250 утакмица за најбољу селекцију Русије и постигао је 900 голова. Растворцев је један од најбољих у Европи на тој позицији, а донедавно је бранио боје скопског Вардара. Он је потписао уговор на годину дана. Уз њега у Вошу су стигли искусни пивот и члан селекције БиХ, иначе рођени Бањалучанин Горан Тркуља, који је играо у шпанској Бидасои, па Пожаревљанин Милан Вучковић, такође леви бек, као и десно крило Александар Гуглета. Он је рођени Црвенчанин, а играо је за крагујевачки Раднички. Тркуља је са Војводинином потписао уговор на две године, а Вучковић и Гуглета на две плус једну.

Директор клуба Дарко Јевтић изузетно је задовољан појачањима и истакао је да ће ове године екипа бити квалитетнија него у протеклој сезони. Такође, додао је да постоји могућност да дође још неколико играча, пре свих на Дејана Пралицу, а од нове године, можда, и на новог чувара мреже.
- Оно што је сигурно, то је да од продаје младих играча Милана Јовановића, Стефана Ранисављевића, Николе Арсенића, неће бити ништа. Имамо екипу састављену од искусних и младих момака и мислим да је то формула за успех. Ми не бежимо од улоге фаворита, а Растворцев је играч какав никада није био у нашем клубу. Верујемо и да ће на утакмицама у Лиги шампиона бити и неколико хиљада гледалаца на Спенсу и да ће нам они много помоћи да не играмо подређену улогу – додао је Јевтић.

Растворцев је нагласио да је дошао у шампионски састав, јер је чуо много лепих речи о Војводини, па жели да својим искуством помогне екипи.
- Имам 37 година, а деценију и по наступао сам за селекцију Русије. Међутим, желим и даље да играм јаке утакмице и убеђен сам да ће ова екипа урадити много – додао је.

Горан Тркуља није штедео комплименте на рачун Војводине, уз констатацију да је ово нови изазов за њега. Драган Гуглета се надовезао речима да је то нови почетак за њега, јер жели да се докаже, да напредује и да се афирмише. Милан Вучковић је рекао да долази из ниже лиге, али да ће помоћи колико год може и да му је част што ће учити од таквог аса какав је Алексеј Растворцев.

Ниједан од њих не плаши се конкуренције. Напротив, сви желе да она буде здрава, а то ће их терати да максимално раде на тренинзима и на утакмицама.

М. Павловић
Фото: М. Павловић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести