ДВОЈИЦА ДЕБИТАНАТА ПРОТИВ ПОЉАКА Поносни што ће носити дрес са грбом Србије

БЕОГРАД: Српски рукометаш Марко Николић изјавио је данас да је поносан и срећан што ће дебитовати за национални тим на мечевима против Пољске.
Рукометни савез Србије
Фото: Рукометни савез Србије

Репрезентација Србије ће у оквиру ЕХФ недеље одиграти два дуела против Пољске у Гдањску. Први дуел две селекције је на програму 15. марта од 17 часова, а други меч Пољске и Србије биће одигран два дана касније од 12.30 сати.

"Осећај је нестваран! Поносан сам и срећан што сам овде. Велика ми је част да тренирам са овим момцима. Селектор је одабрао да будем на ужем списку чиме ми је остварен мој највећи сан. Породица није још свесна, а помало нисам ни ја, да сам баш овде, међутим како потичем из рукометне породице, некако мислим да сам наставио традицију добрих резултата", рекао је Николић, преноси званични сајт РСС.

"Мислим да имам шта да пружим овом тиму, посебно јер верујем да могу да донесем много и у одбрани и у нападу, а на све то сам врло упоран и тврдоглав, не признајем ништа испод 100 одсто давања себе", додао је Николић.

Српски рукометаш Алекса Туфегџић ће такође дебитовати за национални тим.

"Јако ми је драго да је селектор у мени видео нову енергију за састав репрезентације и неком можда новом систему. Мало времена ћемо имати за уигравање, зато сви морамо што пре да се адаптирамо на захтеве. Бољи осећај од овог не постоји, о овоме маштам од када сам почео да играм рукомет. Привилегија ми је што сам члан репрезентације и част ми је да делим терен са овим момцима", истакао је Туфегџић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести