ПОЗНАТИ ФИНАЛИСТИ ПЛЕЈ-ОФА Б СУПЕРЛИГЕ, ГОЛМАНИ ЈУНАЦИ СА СЕДМЕРЦА: Кикинђане спасао Марковић, Колубару Мартиновић (ВИДЕО)

Рукометаши Кикинде први су финалиста плеј-офа Б Суперлиге пошто су у две утакмице победили Црвенку, овога пута после седмераца 31:29.
s
Фото: Dnevnik.rs

На исти начин, Колубара из Лазаревца бориће се за прво место, посто су елиминисали Инђији у гостима (27:29).

Играчи Црвенке нису успели да се реванширају Кикинђанима за пораз (35:33) од пре три дана у полуфиналу плеј-офа Б Суперлиге. Изабраници Зорана Ловра су били на путу да изборе мајсторицу у другој утакмици у дворани "Слободан Чиле Мишковић" .

 

Пред пуном двораном у судару две војвођанске екипе, Кикинђанима је припало првих 15-ак минута првог полувремена, да би, предвођени сјајним организатором игре Леом Фејешом и Николом Бекићем, уз добру игру у одбрани и подршку присталица, Црвенчани су успели да потпуно преокрену резулат и на одмор оду са три гола предности (15:12).

Кризни период од 10-ак минута другог дела без постигнутог гола домаћих рукометаша, искористили су Кикинђани и поравнати резултат (23:23). Предводио их је искусни Лисица и Врговић, па је резултатска неизвесност потрајала до краја сусрета. Кикинда је умирила Леа Фејеша, подигла је игру у одбрани, али Црвенчани су једноставно улазили из грешке у грешку. Много снажнија екипа Кикинде истрошила је црвеначку "лаку коњицу", што се одразило на игру домаћина. У последњих 20 секунди утакмице Кикинда је имала напад, а шут Трнинића одбранио голман Црвенчана, па се приступило извођењу седмераца (27:27).

Победника су одлучили седмерци. Голове за Црвенку су постигли Фејеш и Швељо, а за Кикинду Врговић, Јовановић, Бошковић и Лисица. Голман Кикинде Марковић одбранио је два седмерца Бркићу и Митићу, и утишао публику у дворани у најмлађем селу. Чувар мреже Црвенке Марко Томић одбранио је само шут  Скендер Татарију.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести