РУКОМЕТАШИ СРБИЈЕ СЛАВИЛИ У ПРИЈАТЕЉСКОМ МЕЧУ СА ПОЉСКОМ: Одличан почетак „орлова"

Мушка сениорска репрезентација Србије савладала је селекцију Пољске са 26:25 у првом од два пријатељска сусрета у оквиру ЕХФ недеље националних тимова.
Pawel Bejnarowicz
Фото: Pawel Bejnarowicz

Најефикаснији у редовима Србије били су Драган Пешмалбек са шест постигнутих голова, односно Ђорђе Ђекић са четири.

Селектор Србије Борис Ројевић задовољан је дебијем на клупи “орлова”

-Честитао бих момцима на великој борби, на огромној жељи и енергији. Свака победа на страни је јако важна. Јако сам задовољан што смо почели заједнички рад са победом. Било је и добрих и лоших ствари, јасно је да мора још много да се ради, али јако ми је драго што смо отворили ово окупљање победом. Имамо нови дуел за два дана, покушаћемо да исправимо неке грешке, али бих искористио тај сусрет да дам прилику играчима који су данас имали мању минутажу да више играју – рекао је Ројевић.

Капитен најбољих српских рукометаша, Дејан Милосављев, срећан је начином на који је започет рад са новим стручним штабом.

–Ово је јако битна утакмица за нас, прва са новим селектором. Сматрам да смо јако добро тренирали у Ковилову и да су момци то пренели на терен. Наравно, дешавали су се неспоразуми, пошто имамо доста добрих играча и свако жели да да допринос. У тренуцима када су могли да преломе утакмицу у своју корист пружили смо отпор. Одличан почетак за нас, новог селектора и нови стручни штаб. Наставићемо да тренирамо и да будемо још бољи у наредним утакмицама – поручио је популарни Банда.

Други меч игра се у недељу од 12.30 сати, такође у Пољској.

Пољска - Србија 25:26 (12:13)

ГДАЊСК: Хала спортова у Гдањску. Судије; М. Оржех и Р. Оржех. Седмерци: Пољска 5 (4), Србија 4 (2). Искључења: Пољска 8, Србија 4 минута.

Пољска: Дамиан 5, Михал 3, Бартоломеј, Поваржински 2, Витковски, Спржијак 4, Јанковски, Чабор, Шишко 8, Доњецки, Срочик 2, Чаплински 1, Шкрижњар, Јастребски, Вашијак.

СРБИЈА: Ћировић, Јевтић, Кос 3, Јовановић 1, Вуковљак, Борзаш 2, Којадиновић 2, Трнавац, Радивојевић 1, Туфегџић, Пушица 1, В. Илић 2, Вејин 2, Срдановић, Марко Николић, Матија Николић, Ђекић 4, Роган, Ђукић 1, Пешмалбек 6, Милосављев. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести