РУКОМЕТАШИЦЕ СРБИЈЕ У СРЕДУ ГОСТУЈУ БУГАРСКОЈ: Увертира пред Турску

Женска рукометна репрезентација Србије налази се у Пироту где тренира пре два одлучујућа дуела за пласман на Ервопско првенство које се игра ове године од 28. новембра до 15. децембра у Аустрији, Мађарској и Швајцарској.
1
Фото: Урош Брегар очекује пизитиван исход у оба меча, фото: РСС

Српкиње ће у среду гостовати Бугарској у Шумену од 16 сати. Изабранице Уроша Брегара су фавориткиње, док их у недељу очекује тежи задатак када ће угостити Турску у Зрењанину од 18 сати. Нашим сениоркама потребне су победе у оба меча како би се пласирале на Европско првенство.

Селектор српског националног тима Урош Брегар истакао је да очекује одговорну игру и убедљиву победу против Бугарске.

- Добро смо тренирали и одрадили смо пет тренинга пре доласка у Пирот. Најпре су се окупиле играчице које наступају у домаћим клубовима, а од 31. марта смо комплетни и спремни за окршај са Бугарском. Свесни смо улоге фаворита и овај меч треба да искористимо како би се уиграли за одлучујући сусрет са Туркињама – јасан је словеначки стручњак.

Брегар се осврнуо и на повређене играчице, али и да је приметан напредак код девојака које су биле на последњих неколико окупљања.

– Жао ми је што неколико играчица, а првенствено мислим на Дуњу Табак и Наташу Ловрић не могу да покажу све што знају због здравствених проблема и много пропуштају у развоју.  С друге стране имамо и видљив бољитак када је у питању форма играчица којима је ово друга или трећа ЕХФ недеља са репрезентацијом. Јасан је напредак у свим сегментима игре. Физичка спрема је задовољавајућа и више немамо ситуацију где је пулс на 180 или 200 приликом јачег тренинга. Однос који играчице имају према тренингу је охрабрујући. Сматрам да имамо квалитет да савладамо оба противника и пласирамо се на европски Шампионат – закључио је Брегар.

В. Г.

Квалификације за ЕП

Група 6

Среда

Турска – Црна Гора (15)

Бугарска – Србија (16)

1. Црна Гора 4             4             0             0             130:98                8

2. Турска         4             2             1             1             120:105             5

3. Србија         4             1             1             2             124:102             3

4. Бугарска    4             0             0             4             73:142                0

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести